banner171

GAZİOSMANPAŞA'DA HER MAHALLEYE METRO İSTASYONU

Gaziosmanpaşa Ulaşımda Hız Kazanacak

GAZİOSMANPAŞA'DA HER MAHALLEYE METRO İSTASYONU

 Gaziosmanpaşa; metro, tünel ve aktarma merkezleriyle İstanbul’un her noktasına artık çok kolay ulaşacak. Yapımı devam eden metro ve tünel projelerinin yanı sıra Gaziosmanpaşa’ya kazandırılması hedeflenen 2 ayrı tünelle de ulaşım daha hızlı hale gelecek. Ayrıca otopark projeleriyle 100 bin aracın otopark ihtiyacı karşılanacak, aktarma merkeziyle de raylı sistem hatları ve diğer toplu ulaşım araçları arasındaki entegrasyon sağlanarak daha hızlı yolculuk imkanı sunulacak.

İstanbul'un en yoğun ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'da trafik akışını rahatlatmak ve ulaşıma alternatif yollar kazandırmak için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gaziosmanpaşa ile Eyüp arasında özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğunlaşan trafiği rahatlatacak Silahtarağa Tüneli’nin yapımı tamamlanmış olup TEM’e bağlantıyı kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu, Metris Köprülü Kavşağı ve Yanyol projelerinin yapım çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalarla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülecek projelere bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa’ya 2 yeni tünel daha kazandırılması hedefleniyor.

HEM TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK HEM DE ZAMANDAN VE YAKITTAN TASARRUF EDİLECEK

İstanbul trafiğini rahatlatmak için Sarıyer'den TÜYAP'a, Kuzey Marmara Otoyolu'na kadar bir tünel ağı kurulacak. Ayrıca D100 ve TEM'e alternatif 18 tünel yapılacak. Buna göre Gaziosmanpaşa’ya da “Kâğıthane (Cendere)-Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan (İstanbul Cad.) Tüneli” ve “Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan-Bayrampaşa-Esenler (Hal Kavşağı) Tüneli”nin yapılması planlanıyor. Bu 2 yeni tünelin hayata geçirilmesiyle birlikte Kâğıthane-Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan arasındaki mesafe 6 kilometreye, Gaziosmanpaşa-Esenler arasındaki mesafe ise 5,57 kilometreye düşecek. Böylece hem trafik yoğunluğu azalacak hem de zamandan ve yakıttan tasarruf edilecek.

Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşların aileleri ve sevdikleriyle daha çok vakit geçirebilmeleri için yapılacak yol-kavşak yapımı ve düzenlemeleri şu şekilde:

- TEM otoyolu Mahmutbey Doğu Kavşağı-Gazi Kavşağı arası TEM kuzey güney yan yolları düzenlemesi

- Eski Edirne Asfaltı-Otogar bağlantı yolu arası yol ve kavşak yapımı

- İmam Hatip Lisesi Bulvarı-Hekimsuyu Caddesi Kesişimi kavşak düzenlemesi

- Çukurçeşme Caddesi-Kültür Caddesi-Bağlar Caddesi Kesişimi kavşak düzenlemesi

- Eski Edirne Asfaltı geometrik düzenlemesi

HER MAHALLEYE METRO İSTASYONU

İstanbul’un en yoğun nüfusuna sahip Gaziosmanpaşa raylı sistemin yeni üssü olacak. Kabataş, Alibeyköy, Yeşilpınar, Kazım Karabekir, Mevlana, Karayolları, Fevzi Çakmak, Yeni Mahalle ve Karadeniz durakları başta olmak üzere uzun bir metro hattı hizmete açılacak. Uzunluğu 14,5 kilometre olan metro ağının 4 istasyonu Gaziosmanpaşa’dan geçecek. Bununla beraber 2 yeni metro hattı olan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Fenertepe metro hattı ve Zeytinburnu-Gaziosmanpaşa-Kadıköy metro hattının da projesi hazır. Projelerin tamamlanmasıyla Gaziosmanpaşa’da trafik rahatlayacak, ulaşım hızlanacak.

100 BİN ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARKLAR

Gaziosmanpaşa’da güvenli araç park etme sorunu çözülecek. İlçenin 5 ayrı bölgesinde devam eden otopark projelerinin yanı sıra yeni projelerin de inşaatına başlanarak 100 bin araçlık otopark hedefine ulaşılacak. Böylece hem yanlış parklanmadan doğan trafik sorunu ortadan kaldırılacak hem de yaşlı, çocuk, engelli ve bebekli anne için Gaziosmanpaşa engelsiz bir hale gelecek.

AKTARMA MERKEZİ İLE DAHA KOLAY VE DAHA HIZLI BİR YOLCULUK İMKÂNI SAĞLANACAK

Kazım Karabekir Mahallesi’ne kurulacak aktarma merkezi, Gaziosmanpaşa’da trafik sorununa çare olacak. Trafikteki günlük araç sayısı, yolcu sayısı ve durakta bekleme süresinin fazla olmasının oluşturduğu zorluk, aktarma merkezleriyle kolaylaştırılıp vatandaşlar için ulaşımın her anlamda rahatlaması ve zamandan tasarruf etmeleri sağlanacak. Bu aktarma merkezi, raylı sistem hatları ve diğer toplu ulaşım araçları arasındaki entegrasyonu sağlayarak durakta bekleme sürelerini azaltacak. Böylece İstanbul’da ortalama yolculuk süresi 32 dakikaya düşerek vatandaşlara daha kolay ve daha hızlı yolculuk imkânı sunulacak.

Ayrıca mevcut bisiklet yollarının yan sıra Gaziosmanpaşa’ya 5,1 kilometrelik bisiklet yolu inşa edilecek. Millet Bahçeleri, Parklar ve Yeşil Koridorlar ile birbirine bağlanan bisiklet yolları, Gaziosmanpaşalı vatandaşlara kesintisiz ve doğa ile iç içe bir yolculuk imkânı sunacak. Böylece ilçenin yaşam kalitesi ve değeri de artmış olacak. Bu projeyle birlikte, ilçede bisiklet kullanımının daha kolay ve yaygın hale gelmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153