banner171

Gaziosmanpaşa’da iki kişi bombayla yakalandı

Gaziosmanpaşa'da üzerlerinde bomba bulunan iki PKK/YDG-H üyesi MİT, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele ekiplerinin ortak operasyonu ile yakalandı.

Gaziosmanpaşa’da iki kişi bombayla yakalandı

Bombalı eylem hazırlığındayken yakalanan PKK/YDG-H üyesi 2 terörist emniyetteki sorgusu sürüyor. Bir süredir takip altında tutulan şüpheliler, Gaziosmanpaşa'da bir parkta son hazırlıklarını yaparken suçüstü yakalandı. Operasyon MİT, İstihbarat ve terör ekiplerinin koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Şüpheliler ile birlikte içinde bombanın bulunduğu sırt çantası kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi. Ardından şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI İDDİASI

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde bombanın el yapımı ve parça tesirli olduğu tespit edildi. Etkisiz hale getirilen bomba incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yakalandıktan sonda sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorguları için emniyete götürüldü. Yakalanan teröristlerin sansasyonel eylem hazırlığında oldukları ve alınan ön ifadelerinde bir AVM'ye yönelik saldırı planladıkları ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürerken şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 22:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153