banner171

Gaziosmanpaşa’da Kadınlar İçin Ücretsiz Kanser Taraması Başladı

Gaziosmanpaşa’da Kadınlar İçin Ücretsiz Kanser Taraması Başladı

Gaziosmanpaşa’da Kadınlar İçin Ücretsiz Kanser Taraması Başladı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Gaziosmanpaşa Meydanı’na konumlandırılan Sağlıklı Yaşam Aracı’nda, 30 yaş üstü kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması başlatıldı. Sağlıklı Yaşam Aracı’nın açılışını yaparak yetkililerden bilgi alan Başkan Usta, tüm kadınları kanser taraması yaptırmaya davet etti.
Dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alan kanser ile mücadelede en önemli konunun “kanserden korunma” ve “erken teşhis” olduğu bilinciyle hareket eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile ilçede kanser taraması başlattı. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bulunan Sağlıklı Yaşam Aracı’nda verilen hizmetten tüm kadınlar ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Sağlıklı Yaşam Aracı’nın açılışını yapan ve yetkililerden bilgi alan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek tüm vatandaşları kanser taraması yapmaya davet etti.

SAĞLIKLI YAŞAM ARACI, 27 EYLÜL’E KADAR HİZMET VERECEK

Erken teşhis için vatandaşların hizmetine sunulan Sağlıklı Yaşam Aracı’nda; 40-69 yaş arasındaki tüm kadınlara meme kanseri taraması, 30-65 yaş arasındaki tüm kadınlara da rahim ağzı kanseri taraması yapılıyor. Kanser taraması yaptırmak isteyen vatandaşların 27 Eylül tarihine kadar Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki Sağlıklı Yaşam Aracı’na müracaat etmeleri gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153