banner171

Gaziosmanpaşa'da kamu binalarına HES koduyla giriş yapılacak

Covid-19 tedbirleri kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi ve ilçedeki tüm kamu binalarına girişler HES (Hayat Eve Sığar) kodu ile yapılıyor. Vatandaşlar HES kodunu, mobil uygulama, e-devlet ve sms yoluyla edinebiliyor.

Gaziosmanpaşa'da kamu binalarına HES koduyla giriş yapılacak

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası İstanbul'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi de HES kodu uygulamasına geçti. Gaziosmanpaşalı vatandaşlar, belediye binasının yanı sıra ilçedeki tüm kamu binalarına HES kodu sorgulandıktan sonra giriş yapabiliyor.

HES KODU NEDİR? NASIL ALINIR? 

HES kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında vatandaşların şehirlerarası yolculuklarında, kamu kurumu ziyaretlerinde ve sınavlarda herhangi bir Covid-19 riski taşıyıp taşımadığını paylaşmasına ve salgının takibine yarayan bir uygulama olarak hayata geçirildi.

1- HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI ÜZERİNDEN HES KODU ALMA:

Telefonları üzerinden kod almak isteyen kullanıcılar ilk olarak telefonlarında bulunan mobil marketler üzerinden uygulamayı indirmeleri gerekmekte. Uygulamayı telefonlarına yükleyen vatandaşlar kayıt işlemini tamamladıktan sonra “HES Kodu İşlemleri” bölümüne giriş yaparak “ HES kodu Oluştur” butonuna tıklayarak kodu oluşturabilir. İsteyen kullanıcılar KOD kullanım sürelerini belirleyebilir.

2- E-DEVLET HES KODU ALMA:

Kamu kurumlarına gitmeden birçok resmi işlemi gerçekleştirdiğimiz E-devlet üzerinden HES kodu alınabiliyor. İlk olarak HES kodu almak isteyen e-Devlet kullanıcıları, T.C kimlik ve şifresiyle sisteme giriş yapıyor. Ardından sağ üst bölümünde bulunan arama kutucuğuna “HES Kodu Sorgulama” yazan vatandaşlar bu bölümde karşılarına gelen ekrandan kod oluşturup diledikleri kurumda kullanabilir. 

3- SMS İLE HES KODU ALMA:

Telefonlarının mesaj bölümüne giriş yapan kullanıcılar HES yazıp aralarında boşluk bırakacak şekilde T.C kimlik numarasını, Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinde bulunan seri numarasının son 4 hanesini ve kod paylaşım süresini yazıp 2023’e kısa mesaj (SMS) yollayarak kodu edinebilir.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153