banner171

Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

 Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek tahliyesi yapılan binaların yıkımı hızla devam ediyor. Yıkılan binalar yenilenerek yerlerine uzun ömürlü ve deprem yönetmeliğine uygun modern yapılar inşa edilecek.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun şekilde devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, riskli binaları yıkarak depreme dayanıklı yapılar inşa etmeyi sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Bölgesi 2. Etap’ta bulunan ve deprem riskine karşı hak sahipleriyle anlaşılarak tahliye edilen iki binanın daha yıkımı yapıldı. İki etapta toplam 900 hak sahibi ile anlaşma sağlanan Bağlarbaşı Mahallesi’nde yıkımların yüzde 80’i tamamlanmış oldu. Yıkılan binalar iki ile üç yıl içinde yenilenerek, uzun ömürlü ve deprem yönetmeliğine uygun modern yapılar inşa edilecek.

Olası Marmara Depremi’ne karşı tedbirler alarak yıkılma riski yüksek olan yapıları yenileyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 bölgede etaplar şeklinde sürdürüyor. 2018 yılı sonuna kadar tüm bölgelerde inşaatların başlayacağı bildirildi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sosyal donatı ve yeşil alanların sayısının da hızla arttığı Gaziosmanpaşa’da vatandaşlara prestijli, ferah ve güvenli yaşam alanları sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153