banner171

Gaziosmanpaşa'da Kızlarını Öldüren Anne Babaya 30'ar Yıl Hapis!

Gaziosmanpaşa’da kızlarının odasında yakaladığı genç ile kızlarını öldürdükleri iddiasıyla yargılanan anne babaya, tahrik indirimi uygulanarak 30’ar yıl hapis cezası verildi.

Gaziosmanpaşa'da Kızlarını Öldüren Anne Babaya 30'ar Yıl Hapis!
Kızlarını ve yatak odasına aldığı erkek arkadaşını öldürdükleri iddia edilen karı koca 30’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bıçaklanarak hayatını kaybeden Volkan T.’nin ailesinin şikayetinden vazgeçtiği davada kararın açıklanmasının ardından adliye karıştı. Sanık yakınları, mahkemenin kararına tepki göstererek güvenlik güçleri ile tartıştı.

Davaya konu olay geçtiğimiz Ocak ayında Gaziosmanpaşa’da meydana gelmişi. İddiaya göre misafirliğe giden Filiz Ş. ve kocası Mehmet Ş. akşam eve erken döndü. Bir süre kızının yatak odasında sesler duyan Filiz Ş. aldığı bıçakla kızının odasına girdi. Odada kızının erkek arkadaşı Volkan T.’yi gören anne elindeki bıçakla kızının erkek arkadaşına saldırdı. Altı bıçak darbesi alan Volkan T. kaçmaya çalışırken apartman merdivenlerinde kan kaybından hayatını kaybederken olay anında yaralanan genç kızın ise 6’ıncı kattan atıldığı iddia edilmişti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Filiz Ş.ve kocası Mehmet Ş.ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanıklardan şikayetçi olan katılanlar Volkan T.’nin ailesinin avukatı Ali Gayiranal, müvekkillerinin davadan feragat ettiklerini ve katılma kararlarının kaldırılmasını istediklerini belirterek müvekkilleriyle beraber salondan ayrıldı.

"KİMSE KIZINI BIÇAKLAMAZ"

Duruşmada söz alan Filiz Ş.tahliyesini talep ederek ''Mağdurum, kimse böyle bir şey olmasını istemez, pişmanım'' dedi.

Avukatı Alaaddin Balcı ise müvekkili Filiz Ş.’nin hayatını kaybeden Volkan T’yi meşru müdafaa sınırları içerisinde öldürdüğünü iddia etti.

Avukat Balcı, ''Sanık Filiz Ş., küçük kızının odasına kandırarak giren maktul Volkan'ı görmesi üzerine ve Volkan'ın kendisini görüp saçından sürüklemesi sebebiyle kızını ve kendini korumak amacıyla eylemi yapmıştır. Bu nedenle maktul Volkan yönünden eylem meşru müdafaadır. Kızı Şehriban'a karşı ise, kimse kızını bıçaklamaz. Şehriban'ın araya girmesi neticesinde Volkan ile Filiz boğuşurken kaza ile yaralanmıştır. Eylemi olsa olsa tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme suçu olur. Müvekkilimin beraatini istiyorum'' diye konuştu.

"KIZIM MEZARDA, 16 AYLIK BEBEĞİM CEZAEVİNDE"

"Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı" diyen baba Mehmet Ş. ise "Maalesef kızımı kaybettim. Keşke hiç kimse ölmeseydi. Ailecek perişanız. Ben ve eşim cezaevindeyiz. Kızım mezarda, 16 aylık bebeğim cezaevinde. Diğer çocuklarım perişan. Benim olayla hiçbir alakam yok. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Keşke olayı ben yapmış olsaydım. Eşim burada olmasaydı. Beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık Mehmet Ş.'nın avukatı Fırat Epözdemir ise müvekkilinin olayla ilgili bir suçu olmadığını öne sürerek Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporunda bu iddiasını desteklediğini savundu. Olayda iki değil bir tane bıçak olduğunu belirten avukat Epözdemir, ''Benim müvekkilimin kıyafetlerinde kan izi olmasının sebebi usulüne uygun delil toplanmaması ve toplanan tüm kıyafetlerin aynı poşete konmasından veya evin her tarafı kan olduğundan bulaşmadan kaynaklanmaktadır" dedi.

"MAHKEMEDEN TAHRİK İNDİRİMİ“

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme sanık savunmaları, maktullerin otopsi tutanağı ve Adli Tıp Kurumu raporları ile olay yeri krokisi değerlendirildiğinde sanık karı kocanın birlikte hareket ederek Volkan T.’yi öldüklerinin sabit olduğunu belirtti. Sanık Filiz Ş. ve Kocası Mehmet Ş.’yi bu cinayetten müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme tahrik ve sanıkların duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak iki sanığın bu cinayetten 10’ar yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanıkların 18 yaşından küçük kızlarını birlikte hareket ederek kasten öldürdüklerini belirten mahkeme genç kızın öldürülmesine ilişkin ise iki sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tahrik ve duruşmadaki iyi hallerini göz önüne alarak cezanın 20’er yıla indirilmesine karar veren mahkeme, sanıkları toplamda 30’ar yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

“KARARIN ARDINDAN ADLİYE KARIŞTI”

Duruşmada Volkan T.’nin yakınlarının davadan vazgeçmeleri yaşanan gerilimlere engel olamadı. Duruşma esnasında çıkan tartışma güvenlik güçleriyle yatıştırıldı ve izleyicilerin büyük çoğunluğu salondan çıkarıldı. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından, dışarıda bekleyen Filiz Ş. ve Mehmet Ş’nin yakınları adliye girişindeki turnikelerden zorla geçerek karara tepki gösterdi. Volkan T.’nin yakınlarının davadan vazgeçmesine rağmen sanıklara verilen cezayı fazla bulan şahısları güvenlik güçleri ve polis zor zapt etti. Uzun uğraşlar sonucunda adliyeden çıkarılan şahıslar, kendilerini görüntüleyen bir basın mensubuna da saldırdı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153