banner171

GAZİOSMANPAŞA'DA MASTER PLANLI DÖNÜŞÜM

'Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem, Yeni Hedefler' başlığı altında düzenlenen 2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi yapıldı.

GAZİOSMANPAŞA'DA MASTER PLANLI DÖNÜŞÜM
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta kongrede yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşüm kapsamında uygulamaya yönelik ilçenin master planını hazırladık” dedi.
2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi, Şişli’de bulunan Marriott Otel'de gerçekleşti. Kongrenin açılış konuşmalarını İMB Başkanı Halil İbrahim Abdik, ULI Başkanı Haluk Sur, İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptı.


Kentsel dönüşümün ismini halkın koyduğunu ifade eden Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Devlet tek başına dönüşüm yapamaz. Ya hep beraber bir olup yapacağız ya da hiç kimse yapamayacak. 1999 depreminde yaşadığımız kayıplar bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu acı bir şekilde gözler önüne sererken, Van depremi son nokta oldu. Kentsel dönüşümde master planlı çalışmak en sağlıklısı. Mesela Kilis'in dönüşümü bir master plan içerisinde gerçekleşecek. İstanbul'da buna örnek olarak da Gaziosmanpaşa Belediyesi yaptı. Görüşmeler içinde olduğumuz belediyeler var. Bu master planlar beni heyecanlandırıyor” dedi.


GAZİOSMANPAŞA'DA MASTER PLANLI DÖNÜŞÜM
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, "Gaziosmanpaşa nüfus açısından yoğun bir ilçe. Kentsel dönüşüm kapsamında uygulamaya yönelik ilçenin master planını hazırladık. Dönüşüm alanları için bakanlığın bize verdiği yetkiyi vatandaşla uzlaşma aşamasında bir firmaya verdik. Master planları sunduk ve değerlendirdik. Kentsel dönüşümü bütüncül bir iş olarak ele aldık. Gelmiş olduğumuz noktada kamu-halk-yatırımcı üçgeninin önemli olduğunu gördük. Bu üçgenin uzlaşması için çalıştık. Eğer uzlaşma sağlanmazsa projenin hayata geçmesi imkansız. Bundan sonraki aşamada en önemli sorun hak sahiplerine yapılan dağıtım. Bunun için de bir ekip kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizi yenilerken uzun yıllar dönüşüme ihtiyaç kalmayacak bir dönüşüm olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 23:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 9 yıl Önce

f çakmak mah 793 sokak durumu ne olacak

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153