banner171

Gaziosmanpaşa'da Metro Durağının Temeli Atıldı!

Kabataş’tan Mahmutbey’e uzanan, Eyüp ve Gaziosmanpaşa’dan geçecek olan Metro hattının Gaziosmanpaşa durakları ile ilgili temel atma töreni yapıldı.

Gaziosmanpaşa'da Metro Durağının Temeli Atıldı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak en büyük yatırımı ulaşıma yaptıklarını söyledi. Topbaş, belediye bütçesinin yüzde 55’nin ulaşıma ayrıldığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’dan oluşan bir heyet, Gazioşmanpaşa’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının Yenimahalle istasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu.

İstanbul'a yeni metro hattı daha ekleniyor. Kabataş-Mahmutbey metro hattı arasında hizmet verecek hattın birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun inşaatı başladı. Saatte 70 bin kişiyi taşıyacak hat ile Mecidiyeköy'den binen bir yolcu 26 dakika sonra Mahmutbey'de olacak.

Toplu ulaşımda önemli bir hat olan Mecidiyeköy-Mahmutbet metrosunun ilk etabının inşaatına başlandı. Saatte 70 bin vatandaşa hizmet edecek hat metro hatlarıyla birleşerek Avrupa yakasının yarısının raylı ulaşım hizmet ağına sokacak. Metro hizmete alındığında Mahmutbey-Mecidiyeköy arası 26 dakikaya inecek.

Gaziosmanpaşa metro şantiyesinde çalışmaları inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin yatırım bütçesinin yüzde 55’inin ulaşımla ilgili olduğunu söyledi.

Mahmutbey metrosu tamamlandığından metronun Bahçeşehir’e kadar uzatılacağını ifade eden Topbaş, “Bahçeşehir’de çok ciddi bir talep var. Bu hattı oraya kadar uzattığımızda Bahçeşehir’de oturan insanlarda rahatlıkla Kabataş’a erişebilecekler. İnşallah bunun ihalesini de bu yıl yapıyoruz. 2019 yılının başına yetiştirmiş olacağız. Buradan müjde veriyoruz. Çünkü Bahçeşehir’de oturanlar ‘ulaşım zor, ne olacağız?’ diye devamlı Tweet atıyorlar. 2019 yılının başında inşallah Bahçeşehir’deki metroyla Kabataş’a gelme imkanı ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Kadir Topbaş;Bu metro hattımızda 6 ilçemizden 18 istasyon ile kullanılacak. Mecidiyeköy’den yaptığımız Kabataş’tan gelecek metro ile birleştiği zaman 7 kilometrelik bir hat daha katılacak. Bağcılar-Mahmutbey istikametinde Gaziosmanpaşa’dan insanlarımız rahatlıkla Kabataş’ta erişebilecekler. İnşallah Kabataş’tan Karaköy’e oradan Şişhane metrosuna bağlamayı düşünüyoruz.

DSC_0295_800x531.JPG görüntüleniyor


Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu İstasyonlar: Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe,  Alibeyköy, Yeşilpınar,Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Giyimkent-Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

METRO İLE ULAŞIM SÜRELERİ
Mahmutbey-Mecidiyeköy  26 dakika
Kağıthane-Mecidiyeköy  4,5 dakika
Alibeyköy-Taksim   12 dakika
Kağıthane-Üsküdar  26 dakika
Tekstilkent-Mecidiyeköy  20,5 dakika
Çağlayan-Yenikapı   14,5 dakika
Alibeyköy-Bostancı   47 dakika
Çağlayan– Üsküdar   23,5 Dakika 
Ümraniye– Kağıthane   39,5 Dakika 
Eyüp (Alibeyköy)– Kadıköy  36,5 Dakika
Beşiktaş-Mecidiyeköy     5,5 dakika
Beşiktaş-Kağıthane   10 dakika
Beşiktaş-Mahmutbey   31,5 dakika
Beşiktaş-Alibeyköy   12,5 dakika
Beşiktaş-Etiler    13 dakika
Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman  25,5 dakika
Bahçeşehir-Mahmutbey  21 dakika
Bahçeşehir-Mecidiyeköy   47 dakika
Bahçeşehir-Beşiktaş   52,5 dakika
Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 19:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
kucukkoylu
kucukkoylu - 9 yıl Önce

tum hizmetler teröristlere yeni mah. diyorlar töröristlere oiuk gibi veriyorlar.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153