banner171

Gaziosmanpaşa’da neler oluyor ve kimler ön planda…

Siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için çalışmalarını hızlandırdı. Parti kulislerinde aday hareketliliği yaşanıyor.

Gaziosmanpaşa’da neler oluyor ve kimler ön planda…
Ak parti aday belirlemede son haftaya girerken sahada yapılan anketler çok konuşulmaya başlandı.

Kamuoyunda duyulan anketlerde öne çıkan isimlerin artılarını ve eksilerini sizin için masaya yatırdır.

Tüm anketlerde ilk isim olarak sorulan Hasan Tahsin Usta’nın yanına ilave olarak İsmail Ergüneş, Beşir Açıkça ,Mahmut Yeter, Oktay Birinci ve Şahin Pirdal’ın isimleri soruldu. Anketlerdeki bu isimlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir diye araştırdık.
Kulislerde hangi isimler konuşuluyor?

Beşir Açıkça :  Avukat olması ve Siirtli olması ve belediye başkan yardımcılığı yapması avantajları , bölgesel olarak dar bir bölgeye hitap etmesi ve mevcut başkanın karşısına çıkması ise dezavantajları gibi görünüyor.

İsmail Ergüneş :   Avukat olması ve geçen dönem ilçe başkanlığı yapması avantajları , Hataylı olması demografik açıdan sıkıntı oluşturacaktır, belediye tecrübesinin olmaması dezavantaj olarak görünüyor.

Mahmut Yeter: Mühendis olması, belediye başkan yardımcılığı yapması, Büyükşehir tecrübesi avantajları, bölgesel olarak da yeterli desteğe sahip olabilir. Teşkilat desteğinin zayıflığı da dezavantajı gibi görünüyor.

Oktay Birinci: Mühendis olması, Büyükşehir tecrübesi avantajları , Teşkilat desteğinin zayıflığı dezavantajı.

Şahin Pirdal :  Avukat olması , İlçe başkanlığı yapması ve teşkilat bağlantıları ve demografik yapıya uygunluğu avantajları , Belediye tecrübesinin olmaması dezavantajı gibi görünüyor.

İlçemizin temel probleminin kentsel dönüşüm olduğu dikkate alındığında mühendis bir aday ön plana çıkarken, Ak partinin “Gönül Belediyeciliği” misyonu göz önüne alındığında ise halkla iyi ilişkiler kuracak adayların şansının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Yaşar Demir
Hüseyin Yaşar Demir - 5 yıl Önce

sizin düzenlediğibiz ankette açık ara birinci olan huseyin yaşar demir ı neden bugünkü favori 5 adayın yanına ilave etmediniz.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153