banner171

Gaziosmanpaşa'da öğrencilere “Uzaktan Eğitim Desteği”

Sosyal sorumluluk ilkesinden hareketle yerel hizmetlerde birçok ilke imza atan Gaziosmanpaşa Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı ilkokullara yönelik “Uzaktan Eğitim Desteği” projesini öğrencilerden ve velilerinden gelen memnuniyet üzerine bu yıl da sürdürüyor.

Gaziosmanpaşa'da  öğrencilere “Uzaktan Eğitim Desteği”
 Eğitim öğretim yılı başlangıcında anaokulundan lise son sınıfa kadar 95 bin Gaziosmanpaşalı öğrenciye, okul çantası ve kırtasiye desteği sağlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı ilkokullara yönelik “Uzaktan Eğitim Desteği” projesini sürdürüyor. İlköğretim 4. Sınıfa kadar öğrencilerin yararlandığı internet üzerinden eğitim-öğretim projesine bu yıl okula başlayacak olan      1. Sınıf öğrencileri de katılabilecek.

Geçen yıl sistemden yararlanan öğrencilerin eski şifrelerini kullanabileceği “Uzaktan Eğitim Desteği” projesinde bu yıl okula başlayacak olan 1. Sınıf öğrencilerine de üzerlerinde isimleri yazılı zarflarla şifre kartları dağıtılacak. Öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediyesi web sitesine (www.gaziosmanpasa.bel.tr)  giriş yapıp, GOPKampüs, Online Eğitim butonuna tıkladıklarında kendileri için hazırlanmış olan sayfaya ulaşacaklar.

Burada kayıtlar yapıldıktan sonra da müfredata uygun görsel ders anlatımları, etkinlikler, açıklamalı testler, çözümlü sorular, deneme sınavları, geçmiş yıllara ait sorular, yazım kılavuzu ve sözlük, öykü ve masal kitapları gibi eğitici ve öğretici hizmetlerden faydalanabilecekler. Online eğitimde ayrıca konu anlatımları seslendirilmiş olup etkinlikler ve testlerle de destekleniyor. Bir yıl boyunca yararlanılacak olan sistemde 30 Haziran tarihinden itibaren sistem otomatikman olarak kapanıp bir üst sınıfın dersleri açılacak. 24 saat hizmete açık olacak on line sistemde birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda hayat bilgisi, matematik ve Türkçe dersleri, dördüncü sınıflarda da Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji dersleri işlenecek.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Uzaktan Eğitim Desteği” adlı projede amaçlarının öğrencilerin eğitimine destek olarak ileriyi gören ve hedefleyen Gaziosmanpaşalılar yetiştirmek olduğunu söyledi. Başkan Erol, “Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza çok önem veriyoruz ve onların gelişimleri için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Geleceğin liderleri, başbakanları, cumhurbaşkanları olabilecek çocuklarımızın teknolojinin en son imkânlarından faydalanmalarını istiyorum. Çocuklarımızın, internet sitemiz üzerinden vereceğimiz bu eğitim öğretim hizmetimizden en iyi şekilde yararlanacaklarına inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153