banner171

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinleri Denetim Altında

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmeleri adına 72 okul kantininde denetimler gerçekleştiriyor. Ekipler, sağlığa uygun ürün satılması konusunda kantincilere uyarılarda bulunuyor.

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinleri Denetim Altında

Öğrencilerin okullarda sağlıklı beslenmesi ve daha hijyenik ortamlarda alışveriş yapabilmeleri adına Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetimlerini sürdürüyor. İlçedeki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 72 okulda denetim yapan ekipler, gıda maddelerini tek tek inceliyor. Ürünlerin okul gıdası standartlarına uygun olup olmadığına dikkat ekipler aynı zamanda ürünlerde son tüketim tarihi ve etiket kontrolü de yapıyor.

DENETİMLER EĞİTİM YILI BOYUNCA PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK

Öğrenci sağlığını tehdit eden ürünlerin satışına müsaade etmeyen zabıtalar, uygun ürün satılması konusunda kantincilere uyarılarda bulunuyor. Ekipler, gıda ürünlerinin denetimi ile birlikte işyeri açma ve çalışma ruhsatı, hijyen, çalışma ortamı gibi bir çok konuda kantinleri kontrol ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kantin denetimleri eğitim yılı boyunca ilçe genelindeki okullarda periyodik olarak devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153