banner171

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinleri Ve Çevresinde Denetleme

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinleri Ve Çevresinde Denetleme

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinleri Ve Çevresinde Denetleme
 Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Gaziosmanpaşa Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerini ve okul çevresindeki esnafları denetledi. Kantin ve okul çevresindeki dükkanlarda hijyen kuralları ve gıda ürünlerinin kontrol edildiği denetimlerde, kurallara uymayan kantinciler ve esnaflara cezai işlem uygulandı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçedeki tüm okulları ve okul çevresindeki dükkânları sıkı denetim altına aldı. Yapılan denetimler kapsamında okul kantinlerinin ve çevresindeki dükkanların hijyen kurallarına uyup uymadığı, yasaklı ve zararlı yiyecekler satılıp satılmadığı kontrol edildi.

OKUL KANTİNLERİ VE ÇEVRESİNDE ZABITA DENETİMLERİ ARTTIRILDI

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen denetimlerde zabıta ekipleri, satılan yiyeceklerin son kullanma tarihlerini inceleyerek satışa uygun olup olmadıklarını kontrol etti. Denetimler sırasında satışı yasak olan gazlı içecek ve yağlı yiyeceklere rastlanmazken, satılan bazı ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olmadığı görüldü. Okulların 100 metre yakınında olan dükkânlarda ise satışı yasak olan langırt makinesi, basket makinesi, çocukları kumara özendirici olduğu düşünülen hediye kazan makinesi ve sigara içmeye özendirici olan çakmaklar kaldırtıldı. Denetimlerde kurallara uymayan, satışı yasak olan ürün satan kantin sahipleri ve dükkânlara tutanak tutarak haklarında cezai işlem başlatıldı.

Kantin ve dükkânların ruhsatlarını da kontrol eden zabıta ekipleri kantin çalışanlarına ve dükkân sahiplerine uymaları gereken kuralları anlattı. Öte yandan okul çevresindeki parklarda da vatandaşların üzerleri aranarak sentetik uyuşturucu maddeleri bulunup bulunmadığına bakıldı.

 “YASAKLI ÜRÜNLERİN TÜM KONTROLÜNÜ YAPIYORUZ”

 Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Suayip Bıyıkoğlu, “Kişiler koruyucu ekipmanlar takıp takmıyor mu bunlara dikkat ediyoruz. Kızartma yasak ancak ızgara köfte yapabiliyorlar, bununla ilgili olarak havalandırma sistemleri var mı uygun mu değil mi onların kontrolünü yapıyoruz. Sattıkları ürün çeşitliliğine bakıyoruz, asitli içecek, cips, çekirdek, kuruyemiş satışı yasak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153