banner171

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinlerinde Sağlıklı Gıda Dönemi

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinlerinde Sağlıklı Gıda Dönemi

Gaziosmanpaşa'da Okul Kantinlerinde Sağlıklı Gıda Dönemi
 Gaziosmanpaşa’daki okullarda düzenlenen kantin denetimleriyle, üzerinde “okul gıdası” logosu bulunmayan ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığı uygulamada kantinler, sağlığa zararlı ürünler ve hijyen kuralları kapsamında denetlendi.
Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan ve ülkemizde de hızla artış gösteren obezite ile mücadele çalışmalarına Gaziosmanpaşa Belediyesi de destek verdi. Çocukları, erken yaştan itibaren sağlıklı beslenmeye yönlendirmeyi amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte kantinlerde denetimlerini yoğunlaştırdı. Gaziosmanpaşa Havuzbaşı Atilla Baykal İlkokulu'nda zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimde, ürünlerin “Okul Gıdası” etiketli olup olmadığı, hijyen ve sağlık kuralları denetlendi.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN KANTİNCİLERE EĞİTİM                           

Geçtiğimiz Cuma günü kantin işletmecilerine sağlıklı gıda ve hijyen kuralları konulu bilgilendirme semineri düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, kantincilere 16 Eylül’de zorunlu hale gelecek olan “Okul Gıdası” logolu ürünler hakkında bilgilendirme yaptı. Kantin çalışanlarına Gaziosmanpaşa Belediyesi kek ve pasta ustaları tarafından gerekli eğitimler verilerek, ilçedeki tüm okul kantinleri sağlıklı gıda satılması konuda teşvik edilecek. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı tariflerle yapılan sağlıklı kek ve poğaçaların okullarda tüketilmesi sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153