banner171

Gaziosmanpaşa’da Okullar Sınavlar İçin Hazır

Gaziosmanpaşa’da Okullar Sınavlar İçin Hazır

Gaziosmanpaşa’da Okullar Sınavlar İçin Hazır
 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi Gaziosmanpaşa'da okullar hazır hale getirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından sınavın yapılacağı tüm okullar dezenfekte edilirken, okul girişlerine el dezenfektanları yerleştirildi. 27-28 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı okullar da hafta boyunca dezenfekte edilerek sınava hazır hale getirilecek.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, 20 Haziran'da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde sınavların yapılacağı okullarda dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrencilerin ve sınav yetkililerinin temas edebilecekleri sıralar, kapı kolları, masa ve sandalyeler detaylı biçimde ilaçlanırken, tüm sınıflar, koridorlar ve lavabolar dezenfekte edilerek steril hale getirildi. Koruyucu önlemlerle okulları sınava hazır hale getiren belediye, okul girişlerine de el dezenfektanları yerleştirdi. Öğrenciler ve görevliler sağlık açısından hijyenik el dezenfektanlarını kullanıp binalara giriş yapabilecek.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ VE SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Bu süreçte öğrencilerin sadece sınava odaklanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Çocuklarımızın eğitimi ve sağlığı bizim için çok önemli. Aldığımız önlemlerle çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek bu önemli sınav öncesi okullarımızı hazır hale getirdik. Gerek çocuklarımız gerekse görevlilerimizin sağlığı için belirlenen okullarımızda detaylı dezenfekte çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca okullarımızın girişine el dezenfektanları yerleştirdik. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve idarecilerimizin içi rahat olsun. Sınav günü de süreci yakından takip ediyor olacağız. Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar ve zihin açıklığı diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153