banner171

GAZİOSMANPAŞA'DA OLUŞTURULAN HASAR TESPİT KOMİSYONU İLE YARALAR SARILIYOR

Sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı iş birliğiyle Afet Koordinasyon Merkezi Hasar Tespit Komisyonu oluşturuldu ve alınan kararlar mahalle muhtarlarıyla paylaşıldı.

GAZİOSMANPAŞA'DA OLUŞTURULAN HASAR TESPİT KOMİSYONU İLE YARALAR SARILIYOR

Oluşturulan 30 kişilik Hasar Tespit Komisyonu ile evini su basan vatandaşların zararları yerinde tespit edilecek ve tutanak haline getirilerek değerlendirilecek. Belediye tarafından su basan evlere sıcak yemek desteği sağlanacak. Çağrı merkezi üzerinden gelen talepler komisyonlara iletilerek mahalle muhtarlarıyla koordineli şekilde çalışılacak. Sabahın ilk saatlerinden itibaren sahada olan Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri İSKİ ile yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam edecek.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde alınan kararları mahalle muhtarlarına ileten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘’Sabah saatlerinde meydana gelen yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın sorunları yerinde tespit edilip çözülecek. Şuana kadar yaptığımız çalışmalar doğrultusunda, ilk olarak sabah saatlerinde sıkışan trafiği açmak oldu. Şuan trafiğin tıkalı olduğu bir yer yok’’ dedi.

Bazı yerlerde oluşan selin nedenini altyapı yetersizliğinde gören Başkan Usta, bu konuda kentsel dönüşümün önemine değindi ve şu ifadeleri kullandı:

‘‘Yapılar mevzuata uygun yasal çerçevede yapılmamış izinsiz yapılan yerler. Su basan yerlerin %90’ı izinsiz, ruhsatsız yapılan yerler. Bu yüzden de zarar görebiliyorlar. Kentsel dönüşümle beraber yeni yerleşim alanıyla altyapısı yenilenmiş bir alan oluşacak. Riskler azalacak o zaman. Kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmalarımızla birlikte inşallah bu sorunlar da ortadan kalkacak.’’

Sorunların büyük çoğunluğunun çözüldüğünü dile getiren Usta, ‘’Şuan her şey kontrol altında. Su basan yerlerin temizlenmesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Kamu yerleri ve hastaneler öncelikli olarak temizleniyor. Mahsur kalan, yemek ihtiyacı olanlar da bize ulaşsın, biz gereken yardımı yapmaya hazırız. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yerine gidip tespit yaparak önemli ve öncelikli sorunlara anında müdahale edeceğiz. Bazı yerlerde su, bazı yerlerde doğalgaz problemi yaşandı. Çatısı uçan yerler vardı, mahsur kalanlar oldu. Bu sorunların büyük bir kısmı çözüldü. Mağdur olanlar yok ama maddi alanda sıkıntılar var. İlerleyen süreçte maddi alanda mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili nasıl bir çalışma yapmamız gerektiğini Başbakanımızdan takip edeceğiz. Çok şükür can kaybı yok’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153