banner171

Gaziosmanpaşa'da Özel Şafak Sağlık Meslek Lisesi Açıldı...

Gaziosmanpaşa'daki Özel Şafak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılış törenine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bugün Ak belediyecilikten nasibini almış bütün ilçelerimizin nerede olduğu ortadadır.

Gaziosmanpaşa'da Özel Şafak Sağlık Meslek Lisesi Açıldı...
 Gaziosmanpaşa'daki Özel Şafak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılış törenine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bugün Ak belediyecilikten nasibini almış bütün ilçelerimizin nerede olduğu ortadadır. Ancak kendi ilçesinin sorunlarını dahi bilmeyen hatta onları yardımcılarına havale edip tek işi medyada şovmenlik yapanların, kimilerinin de umudu haline geldiğide ortadadır. Bu millet bunlara prim vermez dedi. 
Gaziosmapaşa Özel Şafak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışına AB Bakanı Egemen Bağış, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Özel Şafak Hastaneleri Grubunun sahibi Saim Öztürk başta olmak üzere öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Egemen Bağış, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirtti. Eğitimin kültürümüzdeki önemini vurgulayan Bağış, Bizim kültürümüzde eğitimin yeri çok ayrıdır. İlk vayih olarak 'Oku' emrini almış bir peygamberin ümmetiyiz. Bir hadisinde 'Herşeyin bir yolu vardır, cennetin yolu da ilimdir' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Onun için bizim eğitimi gözardı etme lüksümüz yoktur diye konuştu. 

MİLLET, 'MENDERES'İ ASTINIZ, ÖZAL'I ZEHİRLEDİNİZ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I YEDİRTMEYİZ' DİYE HAYKIRDI Konuşmasında Yunus Emre'nin 'İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendin bilmezsin ilim nice okumaktır dizelerine yer veren Bağış, şöyle konuştu Türkiye'nin müzmin muhalefetinin Yunus Emre'nin bu dizelerini sık sık okumasında fayda olduğunu söyledi. Kendini, milletini bilmeyen milletinin değerleriyle devamlı kavga eden zihniyetlerin aynı milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmasından daha doğal bir şey olamaz. Ancak milletin değerleriyle barışık milletin önünün açan, millete yeni yeni hizmetleri, okullar, hastaneler, yollar, barajlar, köprüler ortaya koyan bir anlayışı da bu millet hiçbir zaman yarı yolda bırakmaz. İki gün önce rahmetli Menderes'in çalışma arkadaşları rahmetli Zorlu ve Polatkan'ın şehit edilişlerinin katledilişlerinin 52. yıldönümünü hep birlikte idrak ettik. Mezarları başında kendilerini andık. Bu millet o kadar kadirşinastır ki, Menderes adını, Özal adını duyduğunda hala daha 'Fatiha' okur, arkalarından hayır dualarını eksik etmez. İşte O milletin adamı olmuş insanlar gibi bugün milletine hizmet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyan sayın Başbakanımız Recep Tayyip ErdoğanTürkiye'nin tarihinde en çok okul, yol, hizmet yapılan dönemin başbakanı olarak hepimizin gönlünde farklı bir yere oturdu. Bu millet başbakanımızı da yalnız bırakmadığını çok net bir şekilde ortaya koydu. Ankara'nın Sincan'ında İstanbul'un Kazlıçeşmesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki meydanlarda insanlar 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyiz' diye haykırdı. 
İNANIYORUMKİ DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ MİLLETİMİZİ SEVİNDİRECEK 

Bağış, Türkiye'de 2002'ye kadar meslek lisesinde okuyanların oranlarının düz lisede okuyanlara oranla çok düşük olduğuna dikkat çekti. AB üyesi ülkelerde meslek liseleri oranının düz liselere göre üç kat fazla olduğunu ifade eden Bağış, öğrencilere meslek edinebilecekleri bir anlayışı ortaya koyduklarını kaydetti. Hükümet olarak aldıkları en önemli kararlardan bir tanesinin devletin lise talebeleri arasında ayrımcılığa yol açan kat sayı denilen insanlık dışı uygulamaya son vermek olduğunu söyleyen Bağış, konuşmasını şu şekilde devam etti Allah'ın izniyle bu ülkede geri kalan insanlık dışı uygulamalar da yakın süre içinde tedavülden kalkacak. Çünkü çok kısa bir süre sonra içerisinde sayın başbakanımız yeni bir demokrasi paketeni daha açıklıyor. O paketin içeriği ben inanıyorum ki, milletimizi sevindirecek. İnsanımızı bende bu ülkenin eşit vatandaşıyım benim inancım, ırkım, anadilim, yaşam tarzım, farklı görüşlerim devletin beni ötekileştirmesine izin vermeyecek. 

1994 ÖNCESİ İSTANBUL'U ÖZLEYENLER OLABİLİR 

Konuşmasında Ak Parti'nin belediyecilik anlayışına da değinen Bağış, İstanbul'un 1994'ten yılından bu yana yeniden bir medeniyet başkenti olma anlayışını ortaya koyduğunu söyledi. İstanbul'un büyük çoğunluğunun Ak belediyeciliğin ne olduğunu bildiğini belirten Bağış, Kimileri 1994 öncesindeki İstanbul'u özlüyor olabilir. Çöp dağlarının patladığı, hava kirliliğinden dolayı gazetelerin gaz maskesi dağıttığı, insanların evlatlarını gönderecek okul bulamadığı, berberlerin susuzluktan gazozla traş yaptığı günleri o bulanık suda balık avlayıp yolsuzlukla bu ülkeyi kemiren zihniyeti arayanlar olabilir. Onlara rabbimden acil şifalar temenni ediyorum. İstanbul'un büyük çoğunluğu Ak belediyeciliğin ne olduğunu biliyor. Bugün Ak belediyecilikten nasibini almış bütün ilçelerimizin nerede olduğu ortadadır. Ancak kendi ilçesinin sorunlarını dahi bilmeyen hatta onları yardımcılarına havale edip tek işi medyada şovmenlik yapanların kimilerinin umudu haline geldiğide ortadadır. Bu millet bunlara prim vermez. Bu millet Türkiye'nin müebbet muhalefet partisinin gülü sevmediğini dikeninede hiç katlanmayacağını da çok iyi biliyor diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen ve okulu gezen Bakan Bağış öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2013, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153