banner171

Gaziosmanpaşa’da Riskli Binalar Denetlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, deprem tedbirleri kapsamında riskli binaları kolon, kiriş ve mimari projeye uygunluk açısından denetledi.

Gaziosmanpaşa’da Riskli Binalar Denetlendi

 Deprem ve afetlere hazırlık kapsamında çalışmalarını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, riskli binalarda denetim gerçekleştirdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde binaların giriş ve bodrum katlarında kiriş ve taşıyıcı kolonları kontrol edildi. Ardından ilçenin sanayi bölgesinde bulunan binalarına bakıldı. Denetim sırasında kolonların içerisinde bulunan demirlerin göründüğünü görüldü. Bazılarında ise sıvaların döküldüğü gözlendi. Ekipler denetimlerde ruhsat belgelerini de kontrol etti. 


"TESPİT ETTİĞİMİZ NOKTALARI DOSYALARLA MAL SAHİPLERİNE BİLDİRİYORUZ"

Gaziosmanpaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekibinden Serdar Subaşı, "İşyeri ruhsatlı ortaklı bir denetim yapılıyor. İşyeri faaliyet gösteren yerlere dükkân, konut altı dükkânlarımızda inceleme yapılıyor. Fiziksel olarak yapısal gözlemde kolonla kirişine bakıyoruz. Herhangi bir kolunda kesme var mı? Kirişinde ve kolonda yapısal hasar var mı? Şüphelendiğimiz zaman dosyasına bakıyoruz. Tespit ettiğimiz noktaları dosyalarla mal sahiplerine bildiriyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153