banner171

Gaziosmanpaşa’da şiddet uygulayan erkeğe eğitim

Gaziosmanpaşa’da kadına şiddet uygulayan erkekler için adli kontrol zorunluluğu kapsamında eğitim programları düzenliyor. Pilot bölge olan Gaziosmanpaşa'da başarılı sonuçlar veren projenin tüm Türkiye’de uygulanması ön görülüyor.

Gaziosmanpaşa’da şiddet uygulayan erkeğe eğitim

Gaziosmanpaşa’da kadına yönelik şiddet uygulayan erkekler için eğitimler gerçekleştiriliyor. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle şiddet dolayısıyla hakkında uzaklaştırma kararı verilen erkekler adli kontrol zorunluluğu olarak eğitim programlarına alınıyor. Proje kapsamında erkeklerin yanı sıra şiddete maruz kalan kadınlar da bilgilendirici eğitimlere katılıyor.

UZMANLAR ŞİDDETİN KAYNAĞINI TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda haftanın bir günü anne ve babalara eğitim veriliyor. Müftü, psikolog, sosyolog ve hukukçu gibi uzmanların katıldığı eğitimlerde sorunun kaynağı tespit edilmeye çalışılıyor. Şiddetin sebebinin tespit edilmesiyle çözüm odaklı çalışma ve rehabilitasyon süreci başlıyor. Program kapsamında kadına yönelik şiddetin yanı sıra çocukla iletişim, genel iletişim becerileri ve cinsel istismar gibi konularda da eğitim veriliyor. 1 yıl boyunca sürecek projenin tüm Türkiye’de uygulanması ön görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153