banner171

Gaziosmanpaşa’da sokak hayvanları için çevreci mama makinesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarına ücretsiz mama sağlamak için harekete geçti. Bu amaçla Gaziosmanpaşa Meydanı’na çevreci bir mama makinesi kuruldu.

Gaziosmanpaşa’da sokak hayvanları için çevreci mama makinesi
 Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kurulan çevreci mama makinesi sokak hayvanları için ücretsiz mama ve su sağlıyor. Çevreye duyarlı vatandaşların makineye attığı atıklar karşılığında, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından makineye konulan mamalar sokak hayvanlarının ücretsiz bir şekilde beslenmesine olanak sağlıyor. İlçede toplamda 10 adet mama makinesi kurulması planlanıyor. 
Mama makinesi nasıl kullanılıyor? 
İsteğe göre atılan teneke kola, cam şişe, plastik şişe, kutu 200 ml karton meyve suyu kutuları ile atık pil karşılığı 10 veya 100 gram arası mama, bir atık karşılığında mama haznesine bırakılıyor. Makine maksimum bir litrelik pet şişe büyüklüğünde atık alabiliyor. Ayrıca ilgili bölümden bırakılan su da, makinenin su haznesine geliyor ve böylece hayvanların su içmesi sağlanıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri ise makinedeki mamayı her gün ücretsiz bir şekilde takviye ederek, hayvanların beslenmesine katkı sağlıyor. 
Bütün gücünü üzerine yerleştirilen güneş enerjisinden alan makinenin ön paneline yerleştirilen dijital ekran sayesinde saat, hava durumu, sıcaklık gibi bilgiler sunuluyor. Makine güneş olmadığı günlerde içindeki aküler sayesinde günde 50 bin kez çalışabiliyor. Kullanımı rahat ve oldukça pratik olan makine sayesinde özellikle çocukların doğa sevgisi kazanımı ve çevre bilinci edinmesi amaçlanıyor. 


Atık yağlar da toplanıyor 
Yaşanabilir çevre şartlarının maksimum seviyeye çıkarılması için ilçe genelinde önemli uygulamalara imza atan Gaziosmanpaşa Belediyesi, atık yağ konusunda da çalışmalarını hızlandırdı. Bu çalışmalara bir yenisi daha eklenirken Gaziosmanpaşa Meydanı’na atık yağ toplama ünitesi yerleştirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin muhtarlıklar ve cami avlularında da atık yağ bidonları bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153