banner171

Gaziosmanpaşa’da Su Tasarrufu Timi görev başında

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından oluşturulan Su Tasarrufu Timi, sokak sokak gezerek vatandaşları su tasarrufu yapmaları konusunda uyarıyor.

Gaziosmanpaşa’da Su Tasarrufu Timi görev başında
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşları su tasarrufu yapma konusunda bilinçlendirmek ve uyarmak amacıyla “Damlaya damlaya çöl olmasın” temalı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte İstanbul’da ilk defa bir belediye tarafından oluşturulan Su Tasarrufu Timi, vatandaşlara su tasarrufu yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. 
Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Cuma Namazı sonrası düzenlenen etkinlikte ilk olarak bir meddah sahne alarak, neden su tasarrufu yapılması gerektiğini esprili bir dille anlattı. Meddah gösterisinin ardından bu kez de Karagöz ve Hacivat gösterisi sergilendi. Esprili anlatımıyla beğeniyle izlenen Karagöz ve Hacivat gösterisinde de su tasarrufunun önemine değinildi. 

“SU KAYNAKLARI NE YAZIK Kİ AZALIYOR”
Gösterilerin ardından konuşan Başkan Hasan Tahsin Usta, 1990’lı yıllarda yaşanan su kesintilerine dikkat çekerek, tasarruf yapmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Usta, “Hepinizin bildiği gibi su bütün canlıların yaşamı için en temel nimetlerden biri. Susuz bir hayat mümkün değil. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de temiz su kaynakları ne yazık ki azalıyor. 2014 yılı içinde yağışların azlığından dolayı İstanbulumuzda su sıkıntısı yaşanacağı yönünde çok fazla haber çıktı. Allah’a şükür Hükümetimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve İSKİ yetkililerinin aldığı tedbirle bir su sıkıntısı yaşamadık. Ancak bu yıl böyle bir sıkıntı yaşamamış, temiz su kaynaklarının giderek daha da azaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Bizlere düşen, en küçük su damlasını bile israf etmeden kullanmaktır.” diye konuştu. 

Dinimizin her türlü israfı yasakladığına değinen Başkan Usta şöyle konuştu: “Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak biz su tasarrufunun önemini siz değerli vatandaşlarımıza daha iyi anlatabilmek için, İstanbul’da bir ilk olan Su Tasarrufu Timi’ni kurduk. Su Tasarrufu Timimiz ilçemizde bulunan işyerlerini ve evleri sokak sokak gezerek su tasarrufu yapmaları konusunda uyaracak. Tüm bunları hepimizin ortak geleceği için büyük önem arzeden su tasarrufunu sağlamak için yapacağız. 

Bu dünya üzerinde yaşayan insanlar olarak, gidecek başka bir dünyamız yok. Ve tüm dünyadaki suyun oranı da sabit. Dolayısıyla temiz su kaynaklarını korumak hepimizin öncelikli görevi. Ben sizlerin özellikle bu etkinlikten sonra su tasarrufuna azami dikkat göstereceğinizden eminim. 

Çocuklarımıza daha güzel ve suyu bol bir dünya bırakmak için hepinizi göreve çağırıyor ve şimdiden sizlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.  
Başkan Usta, konuşmasının ardından Su Tasarrufu Timi’yle birlikte Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Caddesi’nde bulunan işyerlerini gezerek,  vatandaşlara nasıl su tasarrufu yapılacağını anlatan broşürler dağıttı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153