banner171

Gaziosmanpaşa'da Yağmur Suyu Kanal Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kış aylarında yaşanabilecek ani yağış ve su baskınlarına karşı yağmur suyu kanallarında yenileme, bakım ve kanal görüntüleme sistemiyle temizleme çalışması gerçekleştiriyor.

Gaziosmanpaşa'da Yağmur Suyu Kanal Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kış aylarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini artırdı. Yağışlı havalarda ani su baskınlarının önüne geçebilmek için ilçe genelinde yağmur suyu kanal temizleme çalışmaları hızla devam ediyor. Teknolojik kanal görüntüleme sistemiyle yağmur suyu hatlarında arıza tespiti yapan ekipler, belirlenen noktalarda kanal açma aracıyla temizleme çalışması gerçekleştiriyor. Yol güzergâhlarındaki ızgara ve mazgalların bakımını da yapan ekipler, deforme olanların yerine daha dayanıklı ve uzun ömürlü ızgaralar monte ederek ilçeyi kış şartlarına hazır hale getiriliyor.

ATIK SU VE YAĞMUR SUYU HATLARI YENİLENİYOR

İlçede, İSKİ ile birlikte atık su ve yağmur suyu hatlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yapılıyor. Atık su ve yağmur suyu şebekesi olmayan bölgelere yeni hatlar döşeniyor. Mevcut altyapı kanallarının genişlikleri ise üç katına çıkartılıyor. Çalışmalar ile atık su ve yağmur suyu şebekesinin daha dayanıklı hale gelmesi sağlanırken ileride yaşanabilecek sorunlara da kalıcı çözümler getirilmesi amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153