banner171

Gaziosmanpaşa’da yerli aşı Turkovac uygulaması başladı

Gaziosmanpaşa’da , yerli korona virüs (Kovid19) aşısı olan Turkovac uygulanmaya başlandı.

Gaziosmanpaşa’da yerli aşı Turkovac uygulaması başladı

Gaziosmanpaşa’da , yerli korona virüs (Kovid19) aşısı olan Turkovac uygulanmaya başlandı.

Gaziosmanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, yerli Kovid19 aşısı olan Turkovac’ın 7 Şubat Pazartesi günü Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başladığını duyurdu. 
Aşı randevularını alan vatandaşlar, hastanenin aşı uygulama birimine gelerek, yerli aşılarını yaptırmaya başladı. Bazı vatandaşlar önceki yaptırdıkları aşılarını tercih ederken, bazıları ise tercihlerini Turkovac’tan yana kullandı.


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,  “Özellikle 50 yıl aradan sonra tamamen, yüzde 100 yerli, Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen bu aşının çok tarihi önemde olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunu bekleyen birçok vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımıza TURKOVAC ile aşı olmalarını, özellikle hatırlatma dozlarını da TURKOVAC ile yaptırmalarını ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.
TURKOVAC’ın Hıfzıssıhhanın yeniden dirilmesinin ilk adımı olduğunu söyleyen Koca, vatandaşlara Omicron varyantının gündemde olduğu bu süreçte hatırlatma dozları da dahil olmak üzere erken dönemde TURKOVAC yaptırmalarını önerdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sosyal medya üzerinden duyuru yaparak aşı olamaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153