banner171

Gaziosmanpaşa'da Yetişen Genç Kaymakam farkını konuşturuyor

Gaziosmanpaşa'da Yetişen Genç Kaymakam farkını konuşturuyor

 Aslen Kastamonu’lu olan Kaymakam Ayhan Terzi ,genç yaşta başarıdan başarıya koşuyor.

Ailesiyle beraber İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşayan  Terzi,
mülki idare emiri olarak 21.03.2008 tarihinde Giresun Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Son olarak Erzurum Pazaryolu Kaymakamı olan ve Aldığı her görevlerde adından çokca söz ettiren Terzi,projeleriyele Erzurum halkınının Sevgisini  ve takdirini kazanmaya devam ediyor.

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan projeyle bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi kişilerin, temizliği, bakımı, yemekleri ve tüm ev işleri yapılıyor Pazaryolu Kaymakamı Terzi: "Köy ziyaretlerine geldiğimizde yaşlı vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayamadığını, yemek, temizlik ve gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremediklerini gördük. Bu insanlar bir huzurevinde kalmak yerine kendi evlerinde yaşamak istiyor.

Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından "Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti" Projesi başlatıldı. Proje kapsamında yaklaşık bir ay eğitim gören iki kadın, SYDV'ye kaydı bulunan ve yardıma muhtaç 60 yaş üstü kişilerin evlerine giderek her türlü düzenlemeyi yapıyor.

Vakıf tarafından belirlenen 15 aileden 27 vatandaşın evine haftada bir kez giden görevliler, burada kirlenen bulaşık ve çamaşırları yıkadıktan sonra, ev temizliği yaparak yemek pişiriyor.Beraberlerinde gıda ve temizlik malzemeleriyle günde 2 ailenin evine giden görevliler, bakıma muhtaç kişilerle de yakından ilgileniyor.Terzi, projenin bir diğer amacının da ekonomik yoksulluk içinde olan ve sosyal güvencesi bulunmayan 18 yaş üstü kadınlara istihdam sağlamak olduğunu ifade ederek, gelen talepler karşısında önümüzdeki yıl personel sayısını artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Ayhan Terzi Kimdir?

1984 yılında Kastamonu ili Daday ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu İstanbul Gaziosmanpaşa’da Kadri Yörükoğlu İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise yine aynı ilçede bulunan Plevne Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimine 2001 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde başlayarak 1 yıl hazırlık okuyup 2006 yılında tamamladı. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. 2007 yılında İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 21.03.2008 tarihinde Giresun Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Daha sonra Kastamonu Abana Kaymakam Refiki, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerine vekaleten baktı. Nevşehir’e teftiş stajını yapmak üzere atandı. Nevşehir ili teftiş stajının ardından Kastamonu ili Abana ilçesine tekrar vekaleten Kaymakam olarak atandı. 20.01.2009 tarihli Bakan onayıyla Burdur ili Çeltikçi ilçesine atanan Sayın TERZİ, ayrıca Burdur’da Vali Yardımcılığı görevini de yürütmüştür. Kaymakam TERZİ, en son Denizli-Babadağ ilçesinde kaymakamlık yaptıktan sonra İngiltere’ye gitti. İngiltere’de 1 yıl kalan Sayın Terzi, döndükten sonra Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu kaymakamlık kursuna katılmıştır. Kaymakamlık kursunu ”Üstün Başarılı” bitirerek 8 Şubat 2011 tarihinde kura çekip Çankırı-Bayramören’e atanan Sayın TERZİ, 19/07/2013 tarih ve 2013/463 sayılı müşterek kararname ile ataması yapılarak 19 Ağustos 2013 tarihinde  Erzurum-Pazaryolu’nda görevine başlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153