banner171

Gaziosmanpaşalı Çocuklar Hem Çöp Topladı Hem de Vatandaşı Bilgilendirdi

Gaziosmanpaşalı Çocuklar Hem Çöp Topladı Hem de Vatandaşı Bilgilendirdi

Gaziosmanpaşalı Çocuklar Hem Çöp Topladı Hem de Vatandaşı Bilgilendirdi
 Gaziosmanpaşalı çocuklar, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla sokakta çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte çöp toplayan minikler, vatandaşları sokağa çöp atmamaları konusunda uyardı, bilinçlendirmek için broşür dağıttı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü kapsamında düzenlemiş olduğu çevre hareketinde, çocuklar vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla sokaklardaki çöpleri topladı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte sokakları temizleyen çocuklar, dükkan önlerinde bulunan çöpleri topladı, esnafları da çöpleri atmamaları konusunda uyardı. Çevre temizliği ile ilgili de çeşitli broşürleri esnafa dağıtarak bilinçlendirme çalışmalarında bulunan çocuklar daha sonra Başkan Usta ile birlikte “Çöp Taksi”ye binerek kaldırım kenarlarındaki çöpleri topladılar.

“ÇÖZÜM ÇEVREYİ KİRLETMEMEKTEN GEÇİYOR”

Çevreyi temiz tutmanın en başarılı yolunun çevreyi kirletmemekten geçtiğini dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “ Farkındalık oluşturmak ve çevre bilincini aşılamak için burada çevre temizlik kampanyası yapıyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte bir çevre kültürü geliştirmek istiyoruz. Kirlilikleri giderirsek giderelim, bu çözüm değil. Çözüm çevreyi kirletmemekten geçiyor. Böylece ilerleyen yaşlarda çevreyi temiz tutacak bir topluma kavuşmuş olacağız. Çocuklarımız bu bilinçle hem kendileri çevre kültürünü yakalamış oluyor, hem de çevreyi temiz tutmayla ilgili bilinçli bir şekilde çevresine sahip çıkıyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARI

Çevreyi temiz tutma konusunda uyarıda bulunan Eylül, “Yerdeki çöpleri topluyoruz, çöp kutularına atıyoruz ve yerlere çöp atanları uyarıyoruz. Yerlere çöp atmamamız gerekiyor. Bütün dünyaya söylüyorum, yerlere çöp atılırsa biz yürüyemeyiz ki her yer çöp olur. Burada arkadaşlarımız olmasa her yer çöp olur. Doğayı kirletmeye hakları yok. Gereken cezayı çekmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu. Yine çöpleri yerlere atanları uyaran Berra “Herkes yere çöp atıyor. Çöpleri atmamalıyız. Çünkü her yer kötü kokar. Çöp atanları uyarmalıyız. Çevreye çöp atıldığında bizim geleceğimiz kirleniyor. Bütün dünyaya sesleniyorum. Çöpleri yere değil, çöp kutusuna atalım. Çevremiz kirlenmesin” dedi. Bu çevre temizlik kampanyasını esnaflar da memnun karşıladı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2018, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153