banner171

Gaziosmanpaşalı Gençler Eğitim ve Kariyer Buluşmaları İle Geleceğini Planlıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Eğitim ve Kariyer Buluşmaları, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşalı gençler, medya ve iş dünyasındaki başarılı isimlerle bir araya gelerek meslek seçimleri ve kariyer planlamalarına dair önemli bilgilere sahip oldu.

Gaziosmanpaşalı Gençler Eğitim ve Kariyer Buluşmaları İle Geleceğini Planlıyor

Eğitimdeki başarılarıyla ilçeye büyük katkı sağlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, gençlere kariyer planlamalarında katkısı olacak dev bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Haber Spikeri Işıl Açıkkar, Spor Yorumcusu Ersin Düzen, İş Adamı Osman Yaşar ve Youtuber Ruhi Çenet'in katılım gösterdiği Eğitim ve Kariyer Buluşmaları, Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

"MUTLAKA İŞ DİSİPLİNİNİZ VE İŞ AHLAKINIZ OLSUN"
Katılımın yoğun olduğu programda ilk olarak Haber Spikeri Işıl Açıkkar ile İnsanları Etkileme Sanatı ve Hitabet Semineri gerçekleştirildi. Doğru ve etkili bir sunumun ancak doğru nefes almakla sağlanabileceğine vurgu yapan Açıkkar, seminere gelen gençlerle birlikte nefes egzersizleri yaparak keyifli dakikalar yaşattı.

Spor Yorumcusu Ersin Düzen ise İletişim, Kariyer ve Spor Medyası'na dair önemli açıklamalarda bulundu. Düzen, kariyer için öncelikle, bir hedefin olması gerektiğini dile getirerek bu konuda sabır göstermenin ve çok çalışmanın önemine değindi. Düzen "Hiçbir zaman yaptığım işleri gereksiz bulmadım. Çünkü tecrübe kazanabilmem için en basitinden en önemlisine kadar yaptığım her iş çok önemliydi. O yüzden siz de kendinizi geliştirebileceğinizi düşündüğünüz her alana girin. İş disiplininiz ve bir iş ahlakınız olsun. En önemlisi yabancı dilinizi geliştirin. Emek verin, çok çalışın. Mutlaka bu gayretinizin karşılığını alacaksınız" dedi.

ERSİN DÜZEN, SPORDA KÜFÜRE KARŞI!
Sporda, özellikle futbol dünyasında son zamanlarda yaşanan olumsuzluklara da değinen Düzen, insana saygının önemine dikkat çekerek "Ben taraftarın, futbolcuya veya herhangi bir spor adamına tribünden bağıra çağıra küfür etmesine karşıyım. Kaç kez maça gittiğimde taraftarlar hep küfür ediyor. Ailesiyle, çocuklarıyla gelen taraftar bile çocuğunun yanında küfür ediyor. İnsana saygımız yok. Ben buna çok karşıyım. İnsana saygısı olmayan, kariyer ve iş yaşamında çok zorluk yaşar" dedi. 

"DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIĞINIZ ŞEYİ YAPIN VE ASLA BAŞKALARININ SİZİ YÖNLENDİRMESİNE İZİN VERMEYİN"
İnsanların siyasi veya spora dair görüşlerine saygı göstermenin önemli olduğunu dile getiren Düzen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir program üzerinden örnek verdi: "Hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bir davete katılacağız. Ben bunu sosyal medyada paylaştığım anda insanların bana reaksiyonunu göreceksiniz. Ama ben bununla yaşayamam ki. Paylaşmamam mı gerekiyor? Hayır. Ben bildiğimi yaparım. Doğru olduğuna inandığınız şeyi yapın ve asla başkalarının sizi yönlendirmesine izin vermeyin" diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu. 

"YOUTUBE'DA VİDEOLAR NE KADAR KISA OLURSA VE NE KADAR ENTERESAN BİLGİLER İÇERİRSE O KADAR ÇOK İZLENİYOR"
YouTuber Ruhi Çenet ise A'dan Z'ye Youtube ve Youtube'da Para Kazanma'nın inceliklerini gençlerle paylaştı. Yeni nesilin televizyondan çok internet hayatına yöneldiğini dile getiren Çenet, Youtube'da kanal açmaya karar verdikten sonra çok çalıştığını ve çok emek verdiğini belirtti. Çeşitli zorlu aşamalardan geçtikten sonra Youtube konusunda sürekli yeni içerik ürettiğini belirten Çenet, "İnsanların alışkanlıklarını fark ettim ve bunun üzerinden videolarımı çekmeye başladım. Youtube'daki farklı insanlarla tanıştım ve onlardan yeni şeyler öğrendim. Video çektikçe şunu öğrendim: Videolar ne kadar kısa olursa ve ne kadar enteresan bilgiler içerirse o kadar çok izleniyor. Bir de herşeyin spontane gelişmesi insanları size bağlıyor. Benim Youtube kanalı açacak arkadaşlara tavsiyem takipçilerinizi iyi tanıyın. Böylece içerik üretmeniz daha kolay olur ve izleyeneniz de fazla olur" dedi.

"İŞİNİZE SEVGİNİZİ VE EMEĞİNİZİ KATIN"
İş Adamı Osman Yaşar, İş Hayatında Kariyer Adımları ve Girişimcilik semineri ile gençlere kendi hayatından örnekler verdi. Çok küçük yaşta seyyar satıcılıkla iş hayatına atıldığını ifade eden Yaşar, "Ben seyyar satıcılık yaparken 'kimsenin yapamayacağı bir işi yapacağım' dedim ve insanlar bana inanmadı. 'Yaptığım işi marka haline getireceğim' dedim, çevremdekiler yapamazsın dedi. Ama ben kimseyi dinlemedim ve markamı oluşturdum. İşimi severek yaptım, inandım ve başardım. İşinize sevginizi ve emeğinizi katarsanız başaramayacağınız bir iş olamaz" dedi. 

Alanında uzman konukların Gaziosmanpaşalı gençlerle bir araya geldiği Eğitim ve Kariyer Buluşmaları'ndaki ortak mesaj ise şu oldu: "Çok çalışmak, emek göstermek, azim ve sabır göstermek. Bu 4 unsuru yerine getirenin başaramayacağı bir şey olamaz."

Eğitim ve Kariyer Buluşmaları'na katılan Gaziosmanpaşalı gençler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Aklımızdaki tüm soruların cevabını bu programda bulduk. Çok önemli isimlerle bir araya geldik. Kariyerimizi ve geleceğimizi yönlendirme açısından bu program bize çok fayda sağladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Gençlere yönelik bu tür faydalı programların devamını diliyoruz" dedi.

Programa katılan gençlere çeşitli ikramlar da yapıldı. Program, konuklara plaket takdimi ve gençlere "Katılım Sertifikası" verilmesinin ardından son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153