banner171

Gaziosmanpaşalı Gençlerin Becerileri Bu Projeyle Keşfediliyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Genom-ist Projesi kapsamında çocukların kişisel becerilerini keşfedip yetenekli oldukları alanlarda spor, sanat ve atölye çalışmalarıyla hayata bakış açıları şekilleniyor.

Gaziosmanpaşalı Gençlerin Becerileri Bu Projeyle Keşfediliyor

İstanbul Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleşen "Gaziosmanpaşa İlçesi Çocuk ve Ergen Eğitim-Gelişim Merkezi Uygulama Modeli: GENOM-ist" projesi, Gaziosmanpaşa’da gençlerin umudu olmaya devam ediyor. Çocuk ve ergenlerin riskli davranışlarının öngörülmesi ile ilerleyen zamanlarda potansiyel olarak toplum kurallarına uymakta zorluk çekmelerinin önlenmesini sağlayan projede, eğitim gören gençler kişisel ve kültürel olarak gelişiyor.

GENOMİST PROJESİ GENÇLERİN UMUDU OLUYOR

Eğitimin hızla devam ettiği projede; aile, fiziksel etkiler veya eğitim ortamının olumsuz etkilerinden dolayı çocuklarda oluşan riskli davranışlar sebebiyle ilk olarak bu riskli davranışların tespiti ve analizi yapıldı. Tespit ve analizin ardından atölye çalışmalarıyla riskli davranışı olan 9-17 yaş aralığındaki gençlere yönelik Beden Gelişimi Destekleyici Atölye Çalışmaları (Jonglörlük, Okçuluk, Beden Perküsyon, Geri Dönüştürürüm Müziğimi Yaparım) ve Sosyal Gelişimi Destekleyen Atölye Çalışmaları (Peyzaj, Kuklamı Yapıyorum Hikâyemi Yazıyorum) gibi çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar, çocukların topluma faydalı bir birey olabilmeleri için, çocuğun içindeki ”pozitif ben”i ortaya çıkartmasında yol göstermeyi hedefleyen psikoterapi çalışmalarıyla devam etti.

Proje, riskli davranışlara sahip çocukların yapmak istediği her şeyi açığa çıkarmak, içindekini bastırmak değil, onu tamamen açığa çıkararak o riskli davranışları yok etmeyi öngörüyor.  Gaziosmanpaşa'da yaklaşık 1 yıldır devam eden projede çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Örneğin, Geri Dönüştürürüm Müziğimi Yaparım atölye çalışmasında gençler, geri dönüşüm malzemelerini çalgı aleti gibi kullanarak adeta bir orkestra oluşturuyor.  Bu çalışma, gençlerde hem müzik kulağı oluşuyor hem de onların beden gelişimlerine yardımcı oluyor.

PROJEDEN 2088 KİŞİ HİZMET ALDI

Atölye çalışmalarının tamamlandığı, analiz çalışmalarının ise devam ettiği proje kapsamında 1502 gencin verileri elde edilip bu verilere istinaden bir matematiksel model yapılandırıldı. Bu kapsamda atölye çalışmalarından da 402 genç faydalandı. Mühendislik, psikoloji ve psikiyatri bilim dallarından, konularında uzman öğretim üyeleri ve gönüllü öğrencilerinden oluşan projede 84 Rehber öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerinde görev yapan 100 öğretmen, 16 pilot okul yöneticisi, öğrencilerin anne ve babaları olmak üzere toplam da 2088 kişi proje kapsamında öngörme ve önleme faaliyetlerinden hizmet aldı.

Mayıs sonuna kadar devam edecek proje ile Gaziosmanpaşa'da yaşayan gençlerin suça eğilimlerini önleyici tedbirler belirlenerek terapi, sanatsal ve spor aktiviteleri içeren atölyeler ve mesleki eğitim ve girişimcilikte kapasiteyi artırma faaliyetleriyle gençler topluma kazandırılıyor.  Projeyle çocuklar ve gençler "İstanbul'un Kazanılmış Girişimcileri"ne dönüştürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153