banner171

Arnavutköy Tapu’da 20 milyonluk vurgun ortaya çıktı

Türkiye’nin yeni rant bölgesi haline gelen Arnavutköy Tapu Müdürlüğü büyük bir vurgun ile çalkalanıyor.

Arnavutköy Tapu’da 20 milyonluk vurgun ortaya çıktı
 İstanbul’da arsasını bir yakınına devretmek için Arnavutköy Tapu Müdürlüğü’ne giden 72 yaşındaki Cevdet A., arsanın Mehmet H.’ye (44) satıldığını öğrendi. Durum karşısında şaşıran Cevdet A., emniyete giderek şikâyetçi oldu. Yapılan incelemede Mehmet H.’nin arsayı başka birinden satın aldığı tespit edildi. Her iki kişinin de mağdur olduğu anlaşılırken, konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, büyük bir tapu dolandırıcılığını ortaya çıkardı.


Tapu sahiplerinin fotoğrafları ile yeni kimlik
Polisin yaptığı çalışmada, son yıllarda arsa değerleri artan Arnavutköy’de dolandırıcılık yapan bir şebekenin, “evrakta sahtecilik” yöntemiyle, bazı tapuları kendi adamlarının üzerine yaptıkları tespit edildi. Şebekenin bunu yaparken, Arnavutköy Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Sabri E. ile ortak çalıştığı belirlendi. Sabri E., şebekenin belirlediği kişilerin fotoğrafını, tapu sahiplerinin fotoğraflarıyla değiştirirken, şebeke elebaşının da tapu sahibi adına sahte kimlik düzenlettiği ortaya çıktı. Bu kimlikle arsa satışı yapan şebekenin, aynı yöntemle, Cevdet A.’nın da tapusunu, kendi adamları üzerine yaptığı ve bu arsayı da Mehmet H.’ye sattığı anlaşıldı.

20 Milyon Vurgun
Tapu dolandırıcılığı olayının çözülmesinin ardından, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz cuma günü Arnavutköy, Sultangazi ve Bayrampaşa’da belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Yapılan baskınlarda, Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Sabri E. ve şebekenin üyeleri olduğu öne sürülen Veysi E., Tanju A., Gökhan A., İlhan B., Sinan Ö., Resul S. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Yapılan incelemede, şebekenin, dolandırıcılıkla ele geçirdikleri arsaları, değerinden çok daha ucuza sattıkları belirlendi. Ucuza satmalarına rağmen şebekenin 20 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.(milliyet)

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153