banner171

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Geri Dönüşüm Malzemelerini Çantaya Dönüştürüyor

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Geri Dönüşüm Malzemelerini Çantaya Dönüştürüyor

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Geri Dönüşüm Malzemelerini Çantaya Dönüştürüyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nde eğitim gören kadınlar, geri dönüşüm malzemelerinden çanta üretiyor. Çantalar için düzenlenen sergiye katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak çantaların şu an patentini almış durumdayız. Bugüne kadar 1.100 kursiyerimize çanta imalatı öğrettik. Yaklaşık 10 bin civarında çanta ürettik” dedi.

 Sergisine,Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Ak Pati Gaziosmanmpaşa İlçe Başkanı Serkan Acar Katıldı.




Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen kurslarda eğitim gören kadınlar, atık geri dönüşüm malzemelerini tasarım çantalara dönüştürüyor. Tek olarak üretilmesi ve el yapımı olması dolayısıyla kadınlar tarafından ilgi gören çantalar, kağıt, gazete, dergi sayfaları, marketlerde satılan birçok ürün paketleri ve çeşitli ambalaj atıklarından üretiliyor. 6 yıldır devam eden geri dönüşüm malzemelerinden çanta yapımı projesinin bu yıl patentini alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bir yandan kadınlara sosyalleşme ve ekonomik gelir elde etme imkanı sunarken, bir yandan da geri dönüşüme destek veriyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi El Sanatları Satış Ofisi’nde açılan geri dönüşüm malzemelerinden çanta yapım sergisi 15 gün boyunca kapılarını ziyaretçilerine aralayacak.

“YAKLAŞIK 10 BİN CİVARINDA ÇANTA ÜRETTİK”

Kentteki geri dönüşüm çalışmalarını daima desteklediklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşa bir dönüşüm şehri. Şehirde dönüşüm yaşamda değişim sloganıyla biz işe başladık. Şehrimizi dönüştürürken geri dönüşümün önemli olduğunu gördük. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan ile birlikte, başlayan Sıfır Atık Projesi bizi heyecanlandırdı. O projeyle biz de bir çanta markası oluşturarak bu çalışmayı geliştirmek istedik. Bu çantalar tamamen atıkların toplanıp geri dönüşüme kazandırılmasıyla üretiliyor. Çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyarak patent başvurusunda bulunduk. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak çantaların şu an patentini almış durumdayız. Bugüne kadar 1.100 kursiyerimize çanta imalatı öğrettik. Yaklaşık 10 bin civarında çanta ürettik. Hedefimiz bu çantaları pazara sunmak” dedi. 

“YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK, HAYRANLIKLA İZLİYORUM”

Geri dönüşüm malzemelerinden çanta yapım sergisini çok beğendiğini söyleyen ziyaretçi Fatma Tatar, “ Az önce gezdim. Hepsi çok emekli ve muhteşem olmuş. Yapanların ellerine sağlık, hayranlıkla izliyorum. Belediyemize teşekkür ederim” dedi. 

“AİLEME KATKI OLSUN DİYE BAŞLADIM”

Kursa ilk başladığında çevresindekilerden olumlu yorum almadığını ve pes etmediğini söyleyen kursiyer Ayten Şencan, “Nurcan hocamızla tanışıp kursa başladım. Çok hoşuma gitti aileme katkı olsun diye başladım. Çok zevkli oluyor. Çevremdekiler yapamayacağımı düşündü daha sonra farkında vardılar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153