banner171

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Spor Yaparak Zinde Kalıyor

Gaziosmanpaşa’da yaşayan kadınlar Gaziosmanpaşa Belediyesi Mesire Alanı’nda bir araya gelerek “sağlıklı yaşam için” spor yaptı.

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Spor Yaparak Zinde Kalıyor


Gaziosmanpaşa Belediyesi, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sağlık problemlerine çözüm getirme ve mümkün olan en fazla sayıda vatandaşın spor yapmasını sağlamak amacıyla ilçedeki kadınları bir araya getirerek “Sağlıklı Yaşam İçin Spor” programı düzenledi. Düzenlenen programda kadınlar yürüyüş, koşu, zumba ve pilates yaptı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nde pilates ve zumba eğitimi alan kadınlar, sağlıklı yaşam için spor yaptı. Oksijenin bol olduğu Mesire Alanı’nda 30 dakika tempolu yürüyüş yapan kadınlar daha sonra hafif ve hızlı adımlarla koşu yaptı. Sağlıklı yaşamın faydalarının da anlatıldığı programda kadınlara şeker, tansiyon, diyabet, bel ve boyun fıtığı gibi hastalıkların en büyük sebebi spor yapmamak ve sağlıksız beslenme olduğu bilgisi verildi.

Zumba ile dans ederek eğlenen kadınlar daha sonra pilates yaptı. Kadınlara besin değeri yüksek yiyeceklerden biri olan elma da ikram edildi.

“PİLATES SAYESİNDE BOYUN FITIĞI AMELİYATI OLMAKTAN KURTULDUM”

Boyun fıtığı ameliyatından pilates yaparak kurtulan kursiyer Türkay Ünal, “10 yıldır boyun fıtığı hastalığı ile uğraşıyorum. Geçen yıl ameliyat olma aşamasındaydım, boynumun 4 yerinde ciddi büyüklükte fıtık vardı. Doktorumun tavsiyesi ile pilatese başladım. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nde başladığım günden beri 1 yıl içinde boyun fıtığı ameliyatı olmaktan kurtuldum” dedi.

Kas hastalığını pilates ile yenen kursiyer Ayşe Tahmaz ise “Kas hastasıyım ve hastalığımdan dolayı psikolojik ilaçlar alıyordum ama pilates sayesinde psikolojik ilaçları bıraktım, ağrılarım azaldı ve zayıfladım. Eski halime göre şuan çok daha sağlıklı hissediyorum kendimi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153