banner171

Gaziosmanpaşalı Öğrenciler Gençlik Merkezi İle Üniversite Hayaline Kavuşuyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gençlik Merkezi ile üniversite hayali kuran gençlere hem eğitim hem de sosyal etkinlikler alanında katkı sunmaya devam ediyor.

Gaziosmanpaşalı Öğrenciler Gençlik Merkezi İle Üniversite Hayaline Kavuşuyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi, YGS/LYS’ye hazırlık amacıyla verdiği eğitimlerde her yıl giderek yükselen bir başarı oranı yakaladı. 2016-2017 eğitim yılında Gençlik Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin Gençlik Merkezi kurslarına kayıt yaptırdıkları andan itibaren girdikleri ilk deneme sonuçları ile YGS’de elde etmiş oldukları puanların karşılaştırmalı tablosuna bakıldığında Türkiye genelinde her 10 kişiden 3’ünün barajı geçemediği YGS sınavında Gençlik Merkezinde derslere düzenli devam eden öğrencilerin büyük çoğunluğu barajı geçti. Üniversite hazırlık sürecinin ikinci önemli sınavı olan LYS’de ise 2017 LYS sınavına ilişkin sayısal bilgiler ile Gençlik Merkezi YGS/LYS grubu sayısal değerlerinin karşılaştırması yapıldığında Gençlik Merkezi öğrencilerinin branş net ortalaması Türkiye genelinin çok üzerinde yer aldı. İlk 20 binde Gaziosmanpaşa Gençlik Merkezi farkı, gösterilen bu başarıda üniversite sınavlarına hazırlık derslerinin yanı sıra rehberlik desteği de etkili oldu. Gençlik Merkezi’nde üniversiteye hazırlık aşamasında kurs programlarının yanı sıra birçok sanatsal ve sosyal etkinliklerle gençlerin motivasyonlarının artması sağlanıyor. Ayrıca üniversite tanıtım gezileri yapılarak da öğrencilerin hayal ettikleri üniversiteleri yakından görmeleri sağlanıyor.
18-26 Temmuz tarihleri arasında Gençlik Merkezi rehberlik servisinin desteği ile branş öğretmenlerinden oluşan bir tercih komisyonu oluşturuldu. Öğrencilerin tercih işlemleri, oluşturulan komisyon tarafından öğrenci ve ailelerle 40 dakikalık seanslar halinde yapılıyor. Kaynak : İHA

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153