banner171

Gaziosmanpaşa'lı Öğrencilerden Online Deneme Sınavlarına Yoğun İlgi

Gaziosmanpaşa Belediyesi‘nin lise ve üniversite adaylarına yönelik düzenlediği online deneme sınavlarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. LGS, TYT ve AYT deneme sınavlarına katılan öğrenciler hem bilgilerini test etti hem de sınav tecrübesi edindi.

Gaziosmanpaşa'lı Öğrencilerden Online Deneme Sınavlarına Yoğun İlgi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında evde eğitim gören öğrencilere uzaktan eğitimlerle destek olmayı sürdürüyor. Lise ve üniversite adaylarının evde sınava hazırlandığı bu süreçte, 8. sınıf öğrencilerine yönelik online LGS (Liselere Geçiş Sınavı) deneme sınavı, 12. sınıf öğrencilerine yönelik ise online TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) deneme sınavları düzenlendi. 

20 Nisan Pazartesi günü, 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan sınava öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. LGS deneme sınavına 6.679 öğrenci, TYT ve AYT deneme sınavlarına ise 1.259 öğrenci katılarak bilgilerini sınadı. 

LİSE VE ÜNİVERSİTE HAZIRLIK İÇİN UZAKTAN EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 8. sınıfta okuyan ve bu yıl liseye hazırlanan öğrencilere, sınava hazırlık kapsamında Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce ve Sosyal Bilgiler olmak üzere 5 branşta online eğitimler veriyor. Üniversiteye adaylarına yönelik ise, Geometri, Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Edebiyat ve Coğrafya alanlarında online eğitimler veriliyor. Tüm dersler, müfredata uygun biçimde branş öğretmenleri tarafından anlatılıyor. İnternet ortamına yüklenen videoların altında konuyla alakalı öğretmenler tarafından hazırlanan testler de yer alıyor. Öğrenciler, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin YouTube kanalı üzerinden eğitim videolarına ulaşabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153