banner171

Gaziosmanpaşalılar İçin 6 Yeni Park

Gaziosmanpaşalılar İçin 6 Yeni Park

Gaziosmanpaşalılar İçin 6 Yeni Park
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yeni spor alanları, yeşil alanlar ve parklar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Barbaros Hayrettin Paşa, Bağlarbaşı, Karayolları, Karlıtepe ve Kazım Karabekir Mahalleleri olmak üzere toplam da 6 farklı noktada oluşturulacak yeni park yapımı başladı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki yeşil alan ve park sayısını arttırmaya devam ediyor. Ekiplerimiz, ilçenin 6 farklı noktasında mevcut parklar ve yeşil alanlarda bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürürken yeni spor alanları ve modern parklar da inşa ediyor.

Çalışmalar kapsamında Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1086 Sokak Parkı yenilendi. 400 metrekare alan üzerine kurulacak parkta bulunan mevcut oyun grubu daha fonksiyonel hale getirilirken parka 3 adet pergola yerleştirilerek vatandaşlar için gölgelik oturma alanları oluşturuldu. Ayrıca yetişkin ıhlamur ve dişbudak ağaçları dikilerek yeşil doku arttırıldı. Yüksek aydınlatma direğiyle de parkın yeterli miktarda aydınlatılması sağlandı.

Kazım Karabekir Mahallesi 805. sokağa da yeni park oluşturulacak. Parkta bulunan çocuk oyun alanları genişletilerek yeni ve daha büyük bir oyun grubu kullanılacak. Kültür-fizik aletlerinin yerleştirildiği parkta çim alanları da yenilenecek ve arttırılacak. Ayrıca parkta çitler de değiştirilerek basket sahası yenilenecek. Yeşil alanlar için otomatik sulama sistemi kurularak yeşil dokunun korunması sağlanacak.

Bağlarbaşı Mahallesi Adalet Sokakta ise 800 metrekarelik alanda oluşturulacak parkın çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda park içerisine çocuk oyun alanları ve fitness grupları oluşturularak vatandaşların aktif kullanımı sağlanacak. Çevresindeki yeşil dokuyu arttırmak için de farklı türlerde, kontrast oluşturan ağaçlar kullanılacak. Dekoratif aydınlatmalarla çehresi değişecek parkta ayrıca otomatik sulama sistemi kurulacak.

Bir diğer park da Karlıtepe Mahallesi İnkılap Caddesinde oluşturulacak. Parka çocuk oyun alanları kurulacak, zemin de yumuşak kauçuk ile kaplanarak çocukların güvenli bir şekilde eğlenmeleri sağlanacak.

Yaklaşık 2000 metrekare alan üzerine yapılacak Karayolları Mahallesi 562. Sokak Parkında ise çocukların eğlenebilecekleri, içerisinde temalı oyun grubunun bulunacağı çocuk oyun alanı oluşturulacak. Mahalle sakinlerinin egzersiz yapabilecekleri kültür-fizik alanı da bulundurulacak parkta dinlenme alanı olarak ayrılan alana pergolalar ve banklar yerleştirilecek. Parka aydınlatma sistemi tesis edilecek, drenajı da düşünülerek yeşil alanların tamamında uygun sulama sistemi uygulanacak. Parkın etrafı güvenlik için ferforje ile çevrilecek. Böylece güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturulacak. Parkın yeşil dokusunu arttırmak için yetişkin ağaçlar, kokulu çalı türleri dikilecek ve alanda çim tepeleri oluşturularak parkın peyzajı tamamlanacak.

Son olarak Karayolları Mahallesi Yıldız Camii avlusunda yeşil alanların düzenlenmesi yapıldı ve otomatik sulama sistemleri yerleştirilerek alana çim serildi. Ayrıca çocukların oyun oynayabilmeleri için çocuk oyun alanı oluşturuldu ve zemini epdm ile kaplandı. Parkın içi ve çevresi de demir, lale, sığla ve akçaağaç ile ağaçlandırılarak yeşil doku oluşturuldu.

 Ayrıca Şehit Mustafa Gümüş Parkının yenileme çalışmalarına da yakın zamanda başlanacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153