banner171

Gaziosmanpaşalılar, Kadir Gecesi’nin maneviyatını hep birlikte yaşadı

Gaziosmanpaşalı vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla Dünya Hafızlık Birincisi Muhammed Pilgir’in Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı'nda kıldırdığı teravih namazında bir arada saf tuttu.

Gaziosmanpaşalılar, Kadir Gecesi’nin maneviyatını hep birlikte yaşadı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle düzenlenen etkinlikte İlahiyatçı Vehbi Vakkasoğlu vatandaşlara Kadir Gecesi’ne özel sohbet verirken, Dünya Hafızlık Birincisi Muhammet Pilgir ise Kuran-ı Kerim tilaveti yaptı. Sonrasında ise Hafız Pilgir, Gaziosmanpaşalılara teravih namazı kıldırdı.
Ramazan ayı boyuncu Gaziosmanpaşa’nın her sokağında Ramazan’ın ruhunu çeşitli etkinliklerle yansıtan Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadir Gecesi’nde de bu ruhu en iyi şekilde yansıtmak için çeşitli programlar düzenledi. Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda ilahiyatçı-yazar Vehbi Vakkasoğlu Gaziosmanpaşalara Kadir Gecesi’ne özel sohbet programı gerçekleştirdi. Sonrasında ise Dünya Hafızlık Birincisi Muhammed Pilgir, Kadir Gecesi münasebeti ile Gaziosmanpaşalılarla bir araya gelerek Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Yatsı ezanının okumasının ardından ise Hafız Pilgir, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda Gaziosmanpaşalı cemaate teravih namazı kıldırdı. Namaz sonrası ise Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından vatandaşlara Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

VATANDAŞLAR KADİR GECESİ’NİN MENEVİ HUZURUNU YAŞADI

Gaziosmanpaşa Belediyesinin Ramazan ayı boyunca çok güzel etkinliklere imza attığını belirten Keriman Temur, “Bu gece ben bir rüya içindeyim. Böyle bir şey olacağını tahmin etmedim. Ama geldim gördüm her şey çok güzel. Çok mutluyuz. Bütün başkanlarımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Programın çok güzel olduğunu ve kendisini çok etkilediğini belirten Hülya Karakaya, “ Hocamız Peygamber Efendimizin, Hz. Ali’nin, Hz. Ayşe anamızın insanlara hitabı, bu Kadir Gecesi’nin, kardeşliğin, güzelliğinden bahsetti. Küskünlerin barışmasının Allah katında ne kadar yüksek makamda olduğunu dinledik. Hocamız anlattıkça benim ayaklarım yerden kesildi. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu tarz sohbetlerin önemli olduğunu belirten Kazım Abanoz ise, “Gaziosmanpaşa Belediyesi Ramazan Ayı boyunca güzel etkinlikler düzenledi. Bu akşam ilahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu Hocamız geldi. Çok güzel şeyler anlattı. Aile için, mesela gelin kaynana ilişkilerini anlattı. İnsanlarımız için insanlarımız için çok güzel sohbetleri oldu. İslam aleminin böyle şeyleri her zaman yaşaması lazım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153