banner171

Gaziosmanpaşalılar Karalahana Festivalinde Yöresel Lezzetlerle Buluştu

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen Karalahana Festivalinde vatandaşlara 5 bin kişilik çorba ve mısır ekmeği ikram edildi. Grup Koliva konserinin yer aldığı etkinlikte vatandaşlar kemençe, tulum ve Karadeniz müzikleriyle doyasıya eğlendi.

Gaziosmanpaşalılar Karalahana Festivalinde Yöresel Lezzetlerle Buluştu

Gelenekten geleceğe Anadolu’nun kültürünü ve yöresel lezzetlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, festivallere bir yenisini daha ekledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, bu kez soğuk havalarda şifa kaynağı olarak bilinen Karalahana Çorbası ve Mısır Ekmeği festivali düzenledi. Bu yıl ilk kez Gaziosmanpaşa Meydanında gerçekleştirilen festivale Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte ilçede görev alan derneklerin yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KARALAHANA VE MISIR EKMEĞİ FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ
Festival başlamadan önce vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Grup Koliva'nın seslendirdiği Karadeniz müzikleriyle vatandaşlar horon teperek doyasıya eğlendi. Festival kapsamında Karalahana Çorbası ve Mısır Ekmeğinin yapılışı ile faydaları, aşçılar tarafından vatandaşlara anlatıldı. 5 bin kişiye karalahana çorbası ve mısır ekmeğinin ikram edildiği festivalde Grup Koliva sahne aldı. Koliva grubunun seslendirdiği Karadeniz müzikleriyle vatandaşlar doyasıya eğlendi.

“DEĞİŞİK YÖRELERİN İNSANLARINI KAYNAŞTIRARAK KÜLTÜRÜMÜZÜ GÜÇLÜ TUTMAK İSTİYORUZ"
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, festivalde kazanın başına geçerek kepçeyi eline aldı ve vatandaşlara çorba ikram etti. Çorba dağıtımı sırasında açıklama yapan Başkan Usta, “Gelenekten geleceğe yaptığımız bu faaliyetlerde her yıl bir yöremizin yöresel ürününü halkımızla paylaşıyoruz. Geçmişte bu meydanda keşkek, tarhana ve hamsi festivallerimiz olmuştu. Bugün de burada karalahana festivalinde çorbayı ve mısır ekmeğini halkımızla paylaşıyoruz. Aynı zamanda da hava güzel ve katılım iyi olduğu için bunu sanatçılarımızla süslüyoruz. Bu etkinliklerin en önemli yönü, o yörenin dışında insanlar merak edip, tatmak istediği için daha çok katılıyor. Buraya baktığımız zaman çoğunluğu Karadenizli değil, diğer etkinliklerimizde de tam tersi olmuştu. Aslında bu etkinliklerle beraber amacımız sadece kültürümüzü ve yöresel ürünümüzü tanıtmak değil, değişik yörelerimizin insanlarını burada kaynaştırarak kültürümüzü güçlü kılmaktır” dedi.

AŞÇILAR KARALAHANA ÇORBASININ FAYDALARINI ANLATTI 
Karalahana ve Mısır Ekmeği festivalinin en önemli isimlerinden bir tanesi de çorbayı ve ekmeği yapan aşçılardı. Kazanın başında saatlerce çorbayı kaynatan aşçılar, karalahana çorbasının yapılışı ve soğuk havalardaki faydasını vatandaşlara anlattı. Kazanın başında çorba dağıtan aşçılar, “Karalahana, barbunya, mısır unu, tereyağı, pul biber, iç yağ hepsini karıştırıp kaynattık. Burada halkımıza dağıtıyoruz. Karalahananın birçok faydası var. Yağ yakıyor, sindirimi hızlandırıyor, kasları gevşetiyor. Yani karalahana binbir derde devadır” dedi

KARALAHANA ÇORBASI VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI 
Karalahana çorbası içmek isteyen vatandaşlar, Gaziosmanpaşa Meydanına akın etti. Karalahana çorbası ve mısır ekmeği, saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlardan tam not aldı. İlk defa içen de vardı, Karadenizli olmayıp festivale gelen de vardı. Bir kültür kaynaşmasının olduğu festival, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda yoğun ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153