banner171

Gaziosmanpaşa’nın Elektrik Sorunları ve Çözümleri Masaya Yatırıldı

Gaziosmanpaşa’nın Elektrik Sorunları ve Çözümleri Masaya Yatırıldı

Gaziosmanpaşa’nın Elektrik Sorunları ve Çözümleri Masaya Yatırıldı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, BEDAŞ Yetkilileri ile Mahalle Muhtarlarını bir araya getirdi. Düzenlenen istişare toplantısında, Gaziosmanpaşa’da enerji kaynaklı sorunlara karşı üretilen çözümler dile getirildi. Bu kapsamda ilçemize gelecek indirme merkeziyle enerji sorunu temelden çözülecek ve 2018 sonuna kadar elektrik kesintileri son bulacak.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, Mahalle Muhtarları, Belediyemizin ilgili müdürlük personelleri ve BEDAŞ yetkililerinin katıldığı toplantıda karşılıklı olarak şikâyet, talep, öneri, memnuniyet ve çözümler dile getirildi.

 ‘KAPALI RİNG SİSTEMİYLE ENERJİ SORUNU TEMELDEN ÇÖZÜLECEK’’

İlçedeki elektrik ile ilgili sıkıntıların büyük bir kısmının aşıldığını dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘’Trafo ihtiyacı olan yerler belirlendi, sıkıntıların büyük bir kısmı aşıldı. Biz hızlı bir şekilde talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Sorunları olmayan, aydınlık bir Gaziosmanpaşa için çalışıyoruz. Kesintilere neden olan enerji indirme merkezi ile ilgili süreç başladı. Bu çalışmayla birlikte yüksek gerilim hatları yer altına alınmaya başlanacak. İndirme merkeziyle enerji sorunu temelden çözülecek. Ayrıca elektrik hatlarını 5 mahallede yer altına alma çabamız devam ediyor. Alçak gerilimlerin yer altına alınmasıyla aydınlatma tesislerini yenileyerek aydınlatmaların kesilmesini önlemeye çalışıyoruz. İndirme merkezine gelen trafoların ağırlığı ve fazla yüksek gerilim hatları tamamen yer altına alınacak. Elektrik direkleri ortadan kalkacak’’ dedi.

İlçede tarama usulüyle çalışıldığını dile getiren Başkan Usta, ‘’Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi ve Yeni Mahalle’de taramalar yapıldı, arızalar tespit edildi. Sorunlar çözülecek, yanmayan lamba kalmayacak’’ dedi.

Gaziosmanpaşa’da yeni bir enerji yılına girildiğini dile getiren Başkan Usta, ‘’Kapalı ring sisteminin ilçemize gelmesiyle birlikte arıza sorunu olmayacak. Yüksek gerilim hatları yer altına alınacağı için elektrik kesintisi olmayacak. Kapalı Ring sisteminde pilot ilçe seçilen Gaziosmanpaşamızda artık kesintiler son bulacak’’ dedi.

‘’2018 YILI SONUNA KADAR TÜM İLÇEDE ELEKTRİK KESİNTİLERİ SON BULACAK’’

BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, elektrik hatlarının yer altına alınacağı mahalleleri dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

‘’Gaziosmanpaşa’daki elektrik arızaları ve alçak gerilim yoğunluğu için yatırımlar yapıyoruz. Elektrik hatlarını yer altına alma konusunda Fevzi Çakmak Mahallesi’nde çalışmalarımızı başlatacağız. Kentsel dönüşüm alanına giren bölgelerde 2-3 yıl içinde yer altına alma konusunda ihale aldık. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi ve Karayolları Mahallesi’nde de elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarına başlanacak.’’

İlçe bazlı ilk kez Gaziosmanpaşa’da planlanan çalışmalardan bahseden Murat Yiğit: ‘’Gaziosmanpaşa’ya yapılacak Kapalı Ring Sistemiyle trafoların beslendiği bölgelerde, kendi içinde arıza olduğunda 1 saniyede kendi kendini besleyecek, kesintiler olmayacak. Bunu ilçe bazlı ilk kez Gaziosmanpaşa’da planladık. Başarılı olursa sistemi genişleteceğiz. Ayrıca 4 mahallede de yılsonuna kadar elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları tamamlanacak ve 2018 yılı sonunda tüm ilçede elektrik kesintileri son bulacak’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153