banner171

Gaziosmanpaşa’nın en büyük parklarından biri Karayolları’na yapılıyor

Gaziosmanpaşa’nın en büyük parklarından biri Karayolları’na yapılıyor

Gaziosmanpaşa’nın en büyük parklarından biri Karayolları’na yapılıyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Karayolları Mahallesi’nde yapılacak toplamda 13 bin metrekarelik park alanı bu özelliğiyle ilçenin en büyük parklarından biri olacak.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin park ve yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere projelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Daha önce Öz Kartallar Spor Kulübü tarafından kullanılan alana toplamda 13 bin metrekarelik yeni bir park yapılıyor. Karayolları Parkı adını alacak olan park pek çok ihtiyacı karşılayabilecek. Park içerisinde 1000 metrekare çocuk oyun alanı bulunmakta içerisinde, 2 adet temalı oyun grubu bulunuyor. Engellilerin düşünüldüğü park alanında 200 metrekarelik bir alanda engelsiz kültür fizik aletleri yer alacak. Bisiklet ve yürüyüş yollarının da yer alacağı park içerisinde basket sahaları ve amfi tribün de yer alacak.

Bölgedeki yeşil alan ihtiyacını da karşılayacak olan parkta geniş yapraklı sığla, ıhlamır, çınar ve at kestanesi ağaçları bulunacak. Park alanına 150 adet ağaç dikilecek. Parkı renklendirmek için birçok çalı ve çiçek türü de kullanılacak. Karayolları mahallesine yapılması planlanan parkımız ilçemizin en büyük parklarından birisi olacak.

Konuyla ilgili konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İlçemize yeni yeşil alanlar ve parklar kazandırmak için projelerimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Karayolları Mahallemizde de böyle bir ihtiyaç bulunuyordu. Söz konusu araziyi düzenleyerek mahalle sakinlerimizin huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir park yapıyoruz. Çocuklarımızın gönüllerince vakit geçirebilecekleri, engellilerimizin spor yapabilecekleri, gençlerimizin sportif faaliyetlerini en uygun şekilde yapabilecekleri bir park yapıyoruz. Yakın bir zamanda bitecek bu parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153