banner171

Gaziosmanpaşa'nın İleriye Gelenleri Koalisyon İçin Ne dedi

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Gphaber Genel Yayın Yönetmemiz Gülsüm Şahin,seçmen algısını ölçmek için yeniden kolları sıvadı.

Gaziosmanpaşa'nın İleriye Gelenleri Koalisyon İçin Ne dedi
Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Gphaber Genel Yayın Yönetmemiz Gülsüm Şahin,seçmen algısını ölçmek için yeniden kolları sıvadı. 7 Haziran'da Meclis'e giren partilerin tabanları erken seçim ve koalisyon arasında kararsız. Ancak partilerin kırmızı çizgileri de tablonun belirsiz kalmasına neden oluyor.
Gphaber sorularını yanıtlayan,Gaziosmanpaşa’nın siyasileri ve iş adamları, "Yaptığımız mülakatlarda seçmenin gönüllerinden geçenin erken seçim olmasından yana.

Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Fatma Benli ;Ak Parti yeni hükümet kurulması için samimi bir çaba göstermektedir. 
Seçim sonrası da sorumlu bir tavır sergileniş, açık samimi sorumlu bir dil kullanılmıştır. Biz ülkemizde iktidar boşluğuna izin vermeyiz.
Bu konuya şu parti diye net bir cevap vermek gerçekten zor. Ben partiler üzerinden değil ilkeler üzerinden bir siyaset yürütmenin doğru bir kriter olacağı kanaatindeyim. Ak partinin koalisyon ölçeğindeki esas beklentisi 13 yılda elde edilen ekonomik, siyasal sosyal ve kültürel kazanımların devam ettirilebilmesi ve istikrarın sağlanmasıdır. Parti çıkarlarını değil ülke menfaatinin önceleyen partilerle ülkemiz için çalışmak bizim için  önemlidir. Nitekim genel başkanımız ilk turda üç partiyi ziyaret edecek, daha sonra ortak bir hükümet kurmak için MHP ve CHP’yle görüşmeler yapacaktır. Ülke için en yararlı olan çaba gösterecektir.
Olmazsa en son aşamada yine halkın iradesine başvurulacaktır.Ak parti seçim Sonuçları'ndan dersler almış kendi değerlendirmesini yapmıştır.Bu noktada olası bir erken seçim durumunda da meclis aritmetiği daha farklı olacaktır.



Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av.Şahin Pirdal; Hükümet kurma görevi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tarafından Genel Başkanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’na verildi. Koalisyon hükümeti kurabilmek için TBMM de temsil edilen üç parti ile pazartesi gününden itibaren görüşmeler gerçekleşecek. Muhtemelen ikinci tur olarak devam edecek bu görüşmelerden bir netice alınamaz ise yasal süreç,  erken seçimi gerektirecek. Çünkü Ak Partinin içinde olmadığı bir koalisyon ihtimali mümkün değil. Erken seçim olması halinde Ak Partinin, milletimizden Allahın izniyle, tek başına iktidar olmak için yeterli desteği alacağına inanıyorum dedi.
CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av.Seyit Hasan Ömür; "CHP'nin tabanı, demokrasi ve özgürlükler konusunda taviz verilmeden bir hükümetin kurulmasından yana,CHP’lilerin beklentisi bu yönde. CHP'nin İl ve ilçe örgütleriyle istişare toplantılarını sürdürerek koalisyon görüşmelerinde nasıl bir yol haritası izlenmesi konusunda genel başkanımız ve genel merkez, örgütlerinin sesini dillendiriyor. Koalisyonla ilgili zamanın ne göstereceğini bilemeyiz. Partimin yöneticileri ne karar verir, zaman neyi gösterir ona bakarız, ama koalisyon olması taraftarıyım. Bunu hem liderler hem de CHP tabanı istiyor.   Daha fazla Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak lazım" diye düşüyorum.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Yavuz Subaşı ;Benim tercihim tek partili hükümetler ve 13 Yıldır Süren istikrar ve güvenin devam etmesi için seçimlerin yenilenmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Seçim sonrası siyasi partilerin ifadelerinden sonra koalisyon kurulsa bile uzun Süreli olacağını düşünmüyorum. İlla da bir koalisyon tercihi olsun denilirse Ak Parti  ve  MHP koalisyonu kurulmalıdır diye düşünüyorum. 


Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit;Erken seçim olması taraftarıyım.


Gaziosmanpaşa’nın Sevilen İşadamı,Murat Haşhaş;Benim düşüncem erken seçim olur diyorum, fakat  İlk önce MHP ile bir koalisyon kurulacak ,ancak kısa bir zaman sonra “6 ay veya 1 sene“ içinde bu koalisyon yürümüyor , olmuyor denilerek erken seçim kararı alınacak.Her şeyden önce ülkemizdeki , Vatandaşımızın Huzuru,Piyasalardaki istikrar , çok önemli , ne olacaksa bir an önce olması  ve vatandaşımızın rahatı ve huzurunun kaçmama sı çok önemlidir., Unutulmamalıdır ki Kişilerin menfaati değil , toplumun menfaati önemlidir ve ön planda olmalıdır.

AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi ve  Çobanpınar Kaynak Suyu Tesisinin Genel Müdürü  Zeki Çoban;Erken seçim olması tercihimdir.Çünkü koalisyon yapacak kültür,iyi niyet,özveri ve  vatanın milliyetin menfaatçiliğini düşünüp kendi menfaatlerini kenara bırakıp mücadele edecek bir siyasi parti maalesef  yok. Dolayısıyla teoride koalisyon kulağa  çok iyi geliyor,herkesin temsil edeceği herkesim de insanlar mecliste olacak,kendi tabanın isteklerini oraya yansıtacak,hep birlikte bu gemiyi ileri getirmek için uğraşılacak ama bu bir teori sadece  böyle bir şey yapacaklarına inanmadığımı için ve memleketin ileriye gitmesi ancak “Tek Parti “ile olacak bir şey,İşi  yapabilecek karar alabilecek,tek partinin sandıktan çıkıp çıkmayacağını bir kez daha görmek lazım.Vatandaşın tek parti çıkartacağına inanıyorum çıkartmazsa herkes bu tu toplaya göre bir kez daha düşünecek  eğer ki düşünmense  “türk baharı” olur dedi.

Gaziosmanpaşa'nın tanınan simalarından Küçükköyspor eski başkanı, eski meclis üyesi,Şafak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurumun ortaklarından İsmail Şatıroğlu;Tabanın hemen hemen aynı oldu bir siyasi parti daha var MHP,bizim tabanımızda,insanımızda en Sıcak baktığı koalisyon eğer yapılacaksa ki öncelikle geçiş döneminde bir seçim Hükümeti kurula bilir ama her türlü şartlarda seçime gidilmesi taraftarıyım.




Ak Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları Başkanı Eray Karadeniz; Mevcut meclisten bir koalisyon çıkması taraftarıyım.. duygusallığı bir kenara koyarak, senin partin benim partim siyasetini bir kenara koyarak, milletin siyasi partilere yüklediği sorumluluğu liderler öncülüğünde taşımaları gerekmektedir.. Ak Parti millete hizmet noktasında kurulduğu günden bugüne kadar sorumluluk almaktan kaçmayan bir siyasi hareket olmuştur. Bu süreçte de kaçmayacaktır fakat diğer partiler seçim gününden bugüne kadar topu taca atmakla meşguller görünen tabloda erken seçim artık kaçınılmaz olmuştur. Millet yüklendiği sorumluluğun farkında olmayan siyasi partilere gerekli mesajı sandıkta verecektir diye düşünüyorum. Olası bir erken seçime Akparti tek başına hükümet kuracak sayıyı kazanarak ülkenin istikrarının devamını sağlayacaktır dedi...


Saadet Partisi İl başkan yardımcısı Bilal Ay; Parlamentodaki siyasi partiler, Aziz milletimizin verdiği yetkiyi, yine millet ve memleket menfaatine kullanmak üzere bir araya gelmeliler...Ülke menfaatleri noktasında mutabakata varmalılar..Kişisel çıkarlar, küçük menfaatler üzerine hesap yapmamalılar...Doğru olan budur...Ancak bugüne kadarki tutumlar neticesinde şahsi fikrim, bu birleşmeyi sağlanamayıp erken seçime gidileceği noktasında...İnşaallah hayırlı olur..

Gaziosmanpaşa Belediye be İBB Meclis Üyesi Mahmut Yeter;Bence Kasım ayi gibi erken seçim olabilir.Koalisyon zor ihtimal gibi görünüyor dedi.



Gaziosmanpaşa Ak Parti kurucu kadın kolları başkanı ve İstanbul 2. bölge milletvekili aday adaylığı olan Zekiye Çapan;Ben koalisyonun denenmesinden yanayım.Parti olarak ise CHP'yle daha az sorun yaşarız kanaatindeyim..



(Kas-Der) Gaziosmanpaşa Şube Başkanı ve Sevilen İşadamlarında Bahattin Üründü: En doğrusu Erken seçimdir .Çünkü Bu ülkeye koalisyon hep zar vermiştir.


Sandıktan koalisyonun çıkmasıyla birlikte seçmende bir tereddüt oluştuğunu ve Gaziosmanpaşa’da Siyaset ve iş dünyası "Erken seçim olasılığından yana olduğu görünüyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153