banner171

GAZİOSMANPAŞA’NIN, ŞAMPİYON BASKETBOL TAKIMI BELLİ OLDU

GAZİOSMANPAŞA’NIN, ŞAMPİYON BASKETBOL TAKIMI BELLİ OLDU

GAZİOSMANPAŞA’NIN, ŞAMPİYON BASKETBOL TAKIMI BELLİ OLDU
 Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin başlattığı 3X3 basketbol Turnuvası’nda başarı gösteren sporcular, düzenlenen törenle ödüllerini teslim aldı. Dereceye giren öğrencilere hediyelerini teslim eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta gençlere, spor anlamında her türlü desteklerinin süreceği müjdesini verdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen 3X3 Basketbol Turnuvasında başarılı olan sporcular düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Gaziosmanpaşa Belediye Binası önünde gerçekleşen ödül törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ak Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Fatma Benli,Gaziosmanpaşa Kadın Kolları Başkanı Zeynep Vurmaz Yiğit,Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Takım ruhuyla sağlıklı gelişim ve sosyal etkileşimin amaçlandığı turnuvaya 64 takım ve 750 lise öğrencisi katıldı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Başkan Hasan Tahsin Usta’dan teslim aldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Bahçesinde düzenlenen tören öncesi, Başkan Hasan Tahsin Usta ve ilçe protokolünün basın takımıyla karşı karşıya geldiği bir maç da düzenlendi.
750 ÖĞRENCİ DERECEYE GİRMEK İÇİN TER DÖKTÜ
Gaziosmanpaşa’da gençlerin spor yapması adına bir çok proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tahsin Usta, “bugün burada 3 gün önce organize etmiş olduğumuz basketbol müsabakası ile ilçede bulunan 750 öğrenciyi müsabakaya tabii tuttuk. Maksadımız turnuva düzenlemek, galip gelecek takımlara ödül vermek değil. Kuşkusuz, onları ödüllendirmek, onların bu başarısını takdir etmek önemli ama bir anlamda sporcuları bu alanda teşvik etmek, spor yapmayanlarında spora olan ilgi ve alakasını arttırmak ve ailelerinin onlara bu anlamda destek vermelerine neden olacak teşvikler yapmak istiyoruz” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARI BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”
Bölgede spor alanlarının yeterli olmadığını ifade eden Başkan Usta, “Okullarımızın da spor alanları yeterli değil ama mevcut imkanları birlikte güç birliği oluşturarak, mevcut imkanlarımızı bir araya toplayarak güçlendirdiğimiz takdirde bir çok spor dalında olduğu gibi, basketbolda da voleybolda da ilçemizde güzel müsabakalar ortaya çıktığını görüyoruz. Özellikle son zamanlarda ilçemizdeki okulların başta futbolda, voleybolda, basketbolda sadece ilçemizi değil, İstanbul’u değil Türkiye’yi temsil edip birincilik ikincilik almış olmaları bizi bu anlamda çok daha fazla heyecanlandırıyor Bu gençlerimize katkı sunmak onların başarısında katkıda bulunmak bizi bu anlamda çok motive ediyor” şeklinde konuştu.
GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ’NDE GENÇLERE TAM DESTEK
Müsabakalarda emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Başkan Usta, “Hedefimiz uygulananlar, uygun sokaklar bile oluşturarak gençlerimizi spora teşvik etmek. Onlarla birlikte spor yapmak. Bizde ilk kez 25 yıl aradan sonra bu heyecanı görünce, çocuklarımızın o heyecanına dayanamayarak basketbol imkanı bulduk” dedi.
Gençlerin spor yapmak istedikleri takdirde belediye olarak her türlü imkanı sunacaklarını sözlerine ekleyen Usta, “Ben buradan şunu söylemek istiyorum. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulmalarını istiyorsak, daha genç daha dinamik bir yapıya kavuşmasını istiyorsak, hatta daha da ileri giderek çocuklarımızın okulda başarılı olmasını istiyorsak onlara mutlaka spor alanında destek olalım. Herhangi bir spor dalında iyileşmelerinde onlara yardımcı olalım diyorum” ifadelerini kullandı.
“BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR DENEYİM OLDU”
Enes Emre müsabakalar boyunca çok eğlendiğini belirterek, Arkadaşlarımızla katıldık turnuvaya finale çıktık ama finalde kaybettik. Ama iyi savaştığımızı düşünüyorum. Bizim için güzel bir deneyim oldu” dedi.
Nail Sümbül isimli öğrenci ise kendileri için farklı bir etkinlik olduğunu söyledi Sümbül,”Ben normalde futbolla ilgileniyorum ama arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine müsabakalara katıldım” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153