banner171

Gaziosmanpaşa’ya 25 Yeni Okul Kazandırılacak

Gaziosmanpaşa’ya 25 Yeni Okul Kazandırılacak

Gaziosmanpaşa’ya 25 Yeni Okul Kazandırılacak
 İlçedeki tüm okullara konferans salonu kazandıran Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, eğitimin daha rahat ve konforlu mekânlarda gerçekleştirilmesi amacıyla Gaziosmanpaşa’ya 25 yeni okul kazandırılacağı müjdesini verdi.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Şükrü Yemenicioğlu İlkokulu’na kazandırılan konferans salonunun açılış töreninde öğrenciler ve velilerle bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde öğrenciler dans ve tiyatro gösterileriyle izleyenlerden büyük beğeni aldı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İLÇEMİZE 25 YENİ OKUL KAZANDIRMAK”

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı’nın katılım gösterdiği törende konuşma yapan Başkan Usta, eğitimin daha konforlu ve rahat mekânlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Göreve geldiğimizden bu yana eğitim alanındaki mekânsal ihtiyaçları karşılamak için ilçemize birçok proje kazandırdık. Gerek eski okulların yenilenmesi gerekse yeni okulların inşası anlamında çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptığımız her projede öncelikli olarak okul yapımını ilk sıraya alıyoruz. Bu kapsamda ilçemize 25 yeni okul kazandıracağız. Çalışmalarımız tamamlandığında ilçemizdeki eğitim mekânı ihtiyacını da büyük oranda karşılamış olacağız” dedi. 

“GAZİOSMANPAŞA EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADI”

Eğitime yönelik gerçekleştirilen projelerle ilçedeki başarı oranının arttığını dile getiren Usta, “Eski sınav sistemi olan TEOG’daki başarımız, Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleştirilen öğrenci sayımızın gün geçtikçe artması, geçen yıllarda gerçekleştirilen yarışmalarda çoğu projemizin yer alması ilçemizin temsil edilmesi açısından gerçekten gurur verici. İlçemize kazandırdığımız Bilgi Evleri ile Gençlik Merkezimizin başarılarımızda büyük etkisi var. Yaptığımız her çalışmanın, ürettiğimiz her eserin altında eğitime verilen bir çabamızın olduğunu özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

“SANAT AKADEMİMİZDE HER YIL 7 BİN ÖĞRENCİYİ KÜLTÜR VE SANAT İLE BULUŞTURACAĞIZ”

Gençlerin kültür-sanat alanında gelişimine katkı sağlayacak Sanat Akademisi’nin Aralık ayında hizmete açılacağının müjdesini veren Usta, “İlçemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan Sanat Akademisi’nde özellikle okullardaki öğrencilerimizin hizmetine sunmak adına yılda 7 bin öğrenciye sanat ve kültür anlamında hizmet vereceğiz. Ayrıca yeni hizmete açtığımız yüzme havuzumuzda da 50 bin öğrenciye hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153