banner171

Gaziosmanpaşa’ya Renk Katan Balkonlar Ödüllendirildi

Gaziosmanpaşa’ya Renk Katan Balkonlar Ödüllendirildi

Gaziosmanpaşa’ya Renk Katan Balkonlar Ödüllendirildi

 Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’En Güzel Balkon Yarışması’’nda vatandaşların rengârenk çiçekler ve küçük meyve ağaçlarıyla süslediği balkonlar birbiriyle yarıştı. 174 balkon arasından sıyrılarak birinci olmayı başaran Fatma Özkır ise 5 bin liralık ödül kazandı. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi, çoğu vatandaşın evlerinde hobi olarak yaptığı balkonda çiçek yetiştiriciliğini ödüllendirmek ve çevre bilincinin arttırılmasına teşvik etmek amacıyla “En Güzel Balkon Yarışması” düzenledi. Bu yıl ikincisinin gerçekleştirildiği ve 174 ilçe sakininin katıldığı yarışmada, rengârenk çiçeklerle süslenen balkonlar birbiriyle yarıştı. Profesyonel jüri üyeleri tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendirilen yarışmada, dereceye giren vatandaşların ödülleri Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde takdim edildi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yarışmacılar ve aileleri katıldı. Başkan Usta, etkinlikte çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Ardından yarışmada dereceye giren vatandaşlar ödüllerini Başkan Usta’nın elinden aldı.

Balkonundaki rengârenk çiçekler ve küçük meyve ağaçlarıyla 174 yarışmacı arasından sıyrılarak birinci olmayı başaran Fatma Özkır 5 bin TL ödül kazandı. İkinci olan Nevzat Herde 3 bin TL kazanırken üçüncü seçilen Kübra Okutan ise 2 bin TL kazandı. Hazırladıkları balkonlarla jürinin beğenisini kazanan 10 balkon sahibine de bisiklet hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılım sağlayan tüm vatandaşlara günün anısına çiçek hediye edildi.

 “ŞEHİRLER BETONLAŞTIKÇA, YEŞİLİ, DOĞAYI DAHA ÇOK ARZU EDİYORUZ”

İnsanların çevresinde yemyeşil bitkilerin yer almasının ortamı çok daha güzelleştirdiğini dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gün geçtikçe, şehirler betonlaştıkça, yeşili, doğayı daha çok arzu ediyoruz. Tabii ki İstanbul’un en yoğun ilçesi olan Gaziosmanpaşa’da her mekânı yeşillendirmek oldukça zor ama insan istediği zaman, taşa bile dikilen fidan ya da çiçek bitiyor inancıyla geçen yıl balkonlarımızın süslenmesi noktasında bir çalışma başlatmıştık. Geçen yıl olan ilgi bu yıl da bizm bu çalışmaya devam etmemizi zorunlu kıldı. Buradaki maksat sadece çiçek yetiştiren ya da en güzel balkonu dizayn edene ödül vermek değil. O işin sadece destek kısmı, esas işin amacı çevre bilincini geliştirmek. Güzel bir çevreye sahip olma alışkanlığını arttırmak. Önce balkonlardan başlayıp bu işi daha sonra sokaklara ve mahallelere yayacak şekilde geliştirmeyi planlıyoruz ”dedi.

“KENDİMLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM”

Annesinden gördüğü kadarıyla balkonunda güzel bir bahçe oluşturduğunu ifade eden yarışmanın birincisi Fatma Özkır, “Balkonum bu hale 2,5 yıl içerisinde geldi. İlk başladığımda 4-5 tane saksım vardı. Çiçeklerim canlandıkça, coştukça bende coştum, daha fazla yoğunlaşmaya karar verdim. Her biriyle uğraşıyorum, 5-6 saatimi alıyor. Sabah kalktığım zaman ilk önce bakarım hangisi çiçek açmış, toprağı azalmış, hangisi suya muhtaç. En son saydığımda 57 saksım vardı. İddialı olduğumu söylemiştim, kendimle bir kez daha gurur duydum. Bunun çoğalarak artmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153