banner171

Gaziosmanpşa'da İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Gaziosmanpşa'da İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Gaziosmanpşa'da İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda Duygu Dolu Anlar Yaşandı
 İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılında Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirilen En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda duygusal anlar yaşandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği yarışmaya katılan öğrenciler hayran bıraktı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı dolayısıyla Gaziosmanpaşa’da “En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması” düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği yarışmanın ödül törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız ve ilçedeki ortaokul öğrencileri ile aileleri katıldı.

ÖĞRENCİLERİN COŞKUSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Törende 26 öğrenci Milli Marşı en güzel şekilde okumak için çaba gösterdi. Kimi öğrencilerin okurken heyecanlandığı kimilerinin ise sesinin titrediği o anlar hem jürileri hem de dinleyicileri etkiledi. Öğrencileri, diksiyon, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı, vurgu, tonlama ezber gücü gibi kriterler üzerinden değerlendiren jüriler, ilk 3’ü belirlemede oldukça zorlandı.

Yarışmada birinciliği Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda okuyan Selçuk Berke Çoban, ikinciliği Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Bahadır Osman Oğuzay alırken üçüncülüğü 100. Yıl Ortaokulu’ndan Yaren Yılmaz aldı. Yarışmada, birinciye laptop, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise tablet hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yeniden yayınladığı Mehmet Akif Ersoy’un Safahat ve Asım’ın Nesli kitapları takdim edildi.

“BU MİLLETİN KANIYLA YAZDIĞI BİR MARŞ”

İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, “Duygulandık. Sanki İstiklal Marşı yeniden yazılıyormuş gibi bir heyecana kapıldık. O yüzden bu yavrularımıza teşekkür ediyorum. Duamız, inşallah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmak nasip olmasın. Bugün çocuklarımız İstiklal Marşı’nı güzel okumayla ilgili bir gayret gösterdi. İstiklal Marşı özel, bu milletin kanıyla yazdığı bir marş” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153