banner171

Gaziosmnapaşa'da Yapı Ruhsatı Alacaklara Büyük Kolaylık

Gaziosmanpaşa Belediyesi, her geçen gün ağını genişlettiği e-Belediye uygulamasına yeni hizmetler ekledi. Yapı ruhsatı için gerekli olan İmar Durumu, İnşaat İstikamet ve Kot Kesit belgeleri artık e-Belediye sitesinden online olarak alınabilecek.

Gaziosmnapaşa'da Yapı Ruhsatı Alacaklara Büyük Kolaylık

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan e-Belediye hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. İnşaat yapacakların yapı ruhsatı alabilmesi için gerekli olan yazılı ve çizili İmar Durumu, İnşaat İstikamet ve Kot Kesit belgeleri artık e-Belediye sisteminden kolayca alınabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ HIZLANIYOR

İmar yönetmeliğine göre yapı ruhsatı başvurusunda bulunmak isteyenlerin, parsel plan durumunu belirten yazılı ve çizili İmar Durumu Belgesi, imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren İnşaat İstikamet Belgesi ve binanın kot alacağı noktayı ve yükseklik konumunu belirten Kot Kesit Belgesi alması gerekiyor. Geliştirilen yeni elektronik sistemle bu belgeler, ayrı ayrı müracaat etmek yerine internet üzerinden tek seferde, hızlı biçimde alınabiliyor.

Başvuru için vatandaşların Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan e-Belediye linkine giriş yaparak İmar e-Başvuru sayfasında ilgili alanları doldurması gerekiyor. Elektronik imzayla tamamlanan ve belediyeye ulaşan başvuru, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından onaylandığı takdirde belgelerin hazırlık aşamasına geçiliyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153