banner171

Geleceğin Sanatçıları Gaziosmanpaşa'da Yetişiyor

Geleceğin Sanatçıları Gaziosmanpaşa'da Yetişiyor

Geleceğin Sanatçıları Gaziosmanpaşa'da Yetişiyor
 Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi, bu yıl eğitim verdiği 17 öğrenciyi ülkemizin en prestijli üniversitelerinin güzel sanatlar fakültelerine ve konservatuvar bölümlerine uğurladı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi bünyesinde eğitim yılı başında sınav ile seçilen özel yetenekli öğrenciler, uzman eğitmenlerden 1 yıl süreyle eğitim aldı. Resim, tiyatro ve müzik alanlarında akademik düzeyde gerçekleştirilen eğitimler, pandemi sürecinde de ara vermeden online olarak devam etti. Stüdyo, sahne ve atölye çalışmalarıyla öğrendiklerini performansa çevirme fırsatı bulan öğrenciler, profesyonel seviyede yeteneklerini geliştirdi. Aldıkları eğitimler sonucu üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi, konservatuvar, güzel sanatlar lisesi gibi bölümleri kazanmayı başaran 17 öğrenci hayallerine giden yolda çok önemli bir adım attı.

“SANATTA AKADEMİK VE KURUMSAL BİR YAPI OLUŞTURDUK”

Sanat akademisi öğrencilerinin elde ettiği başarıların kendilerini gururlandırdığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Birinci eğitim yılından itibaren çeşitli üniversitelerden akademisyenlerimizi buraya davet ederek, birlikte çalışarak akademik ve kurumsal bir yapı oluşturduk. Yetenekli gençlerimiz uzman eğitim kadromuzla hem kendilerini daha da geliştirdi hem de üniversiteye hazırlandılar. Güzel sanatlar fakültelerine, konservatuvara ve diğer bilim ve eğitim fakültelerini kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“SANAT AKADEMİMİZ GAZİOSMANPAŞA’YA SANAT KİMLİĞİ KAZANDIRDI”

Gaziosmanpaşa’daki değişime vurgu yapan Başkan Usta, “Gençlerimizin kültür ve sanat anlamında donanımlarını artırmak, çocuk, genç ve yetişkinlerimize sanatı sevdirmek, ruhen ve sosyal yönden sağlıklı bir toplum olmak için hayata geçirdiğimiz sanat akademimiz, Gaziosmanpaşa’ya sanat kimliği kazandırdı. Önümüzdeki dönemde de gençlerimizin bu başarılarından ilham alarak kültür-sanat alanındaki çıtamızı hep birlikte daha yukarıya taşıyacağız” diye konuştu.

GENÇLER KURSLARA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Her yıl 3.500 öğrenciye kapılarını açan Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi, profesyonel düzeyde eğitimlerle geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Gaziosmanpaşalı gençleri, 43 branşta düzenlenen sanat kurslarıyla buluşturan akademi, kariyer planlamasını sanat üzerine şekillendirmek isteyen öğrencilere yönelik ise konservatuvar ve güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursları düzenleniyor. Sanata olan yatkınlığının ölçülmesi çerçevesinde her bölümün kendine özgü kriterleri gözetilerek, uzman eğitmenler kontrolünde sınava alınan gençler, yetenekleri doğrultusunda konservatuvar ve güzel sanatlar hazırlık kurslarına katılıyor.

YENİ KAYIT DÖNEMİ EYLÜL’DE

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi 2020-2021 eğitim yılı için kayıtlar Eylül ayı içerisinde alınmaya başlanacak. Kayıt tarihleri belediyenin internet sitesi, sosyal medya hesapları ve sanat akademisinin resmi internet sitesi www.goptaspor.com adresi üzerinden duyurulacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153