banner171

Gençlik Meclisi; Türk Gezgincileri Gaziosmanpaşa'da Buluşturdu.

Gaziosmanpaşa Gençlik Meclisi; 31 Ocak 2016 pazar günü gerçekleştirdiği söyleşi programında otostop ile Dünyayı gezen plansız gezginci Bestami KÖSE, Avrupa Gençlik Derneği ve EYOBUS proje yetkilisi Aykut YILMAZ ve tek başına Dünya turu gerçekleştiren Türk kadın gezginci Gamze KARTAL' ı Gaziosmanpaşa'da gençlerle buluşturdu.

Gençlik Meclisi; Türk Gezgincileri Gaziosmanpaşa'da Buluşturdu.
Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda İstanbul ve il dışından da pek çok katılımcının yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında "İnterrail nedir? Tek başına yolculuk zor mu? Sırt çantasıyla Dünya turu nasıl yapılır? Avrupa Gençlik Derneği ve EYOBUS nedir? Kadın başına Dünya turu sanıldığı kadar zor mu? gibi bir çok merak edilen soru ve konulara ışık tutuldu.

Plansız gezgin olarak bilinen "İnterrail Türkiye" grubu yöneticisi ve gezgin Bestami KÖSE" Hayatımı İlber Ortay’lının ” Çok okuyan ve çok gezen bilir ” felsefesiyle devam ettirip, yolda tanıştığım insanlara seyahat felsefesi aşılamaya çalışıyorum. Hayalim; bir sırt çantası sırtıma alıp gitmekten fazlası değil. Kültüründe Evliya Çelebi, Barış Manço gibi büyük gezginleri barındıran bu ülke insanına anlatabildiğim kadar yolda olmanın güzelliğini anlatmaya devam etmek istiyorum. Norveç'te hiç tanımadığın bir balıkçı kulübesinde uyumak için, İran'ın en meşhur güzel yemeklerini yemek için paraya ihtiyacımız olmadığını hepimiz biliyoruz. Çok cüzi miktarlarla geziyorum ve çevreme de bunu anlatıyorum.


Dünya turuna çıkarken aldığım 2 vize vardı. Hindistan ve Schengen.Ülkelerin çoğuyla vize anlaşması olduğu için sorun çıkmadan giriş yapıyorsunuz. Vize isteyen ülkelerin çoğu da kapıda veriyor zaten. Pasaport ise, bu işin en kolayı. 10 yıllık bordo pasaportum var. Son gezime çıkmadan önce sadece uçak biletimi almıştım Madrid'e. Uzun süre kargo uçaklarını takip edip en ucuzunu aldım. Pek uçak kullanmam. Tren ve ya da otostop tercihim. Bir gezide couchsurfing veya çadır kullandığınız zaman gideriniz yüzde 70 azalacaktır."

Türk kadın gezginci Gamze KARTAL ise; türkçe dışında hiç bir dil bilmeden tek başına çıktığı  Dünya turunda yaşadığı özel deneyimleri ve macera dolu  hikayesini katılımcılarla paylaştı.

Avrupa Gençlik Derneği  ve EYOBUS projesi ile ilgili bilgiler aktaran Aykut YILMAZ " EYOBUS; sadece 20 günlük bir seyahat olmaktan öte hayalleri olan insanları daima bir arada tutan bir platformdur.  EYOBÜS önce sizi alır, özgürleştirir. Birlikte çalışmak isterseniz, yetiştirir ve geliştirir. Farklı kültürden ve milletten insanlarla çalışmanızı sağlayıp sizi tekrar yollara düşürür. Bu proje ile aslında gençlerin kendilerini daha özgür, daha gezgin hissetmelerini sağlayıp, seyahat ettikleri ülkelerde ufuklarını geliştirip, ayağı yere basan, yenilikçi fikir ve projelerle ülkemize dönmelerini sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kent Konseyi Başkanı Zekeriya EROĞLU  ve Gaziosmanpaşa Gençlik Meclisi Başkanı Av. Ömer Faruk KIRALİ 'nin teşekkür konuşmalarının ardından günün anısına  konuşmacılar Bestami KÖSE, Aykut YILMAZ ve Gamze KARTAL'a ve plaket takdimi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153