banner171

GOP Belediye Başkanı Usta,Kızının Hakkını Aradı...

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kızının aldığı cep telefonunun bozuk çıkması üzerine parasının Belediye bünyesinde bulunan Tüketici Hakları Masası’nın desteğiyle tahsil edildiğini söyledi.

GOP Belediye Başkanı Usta,Kızının Hakkını Aradı...
 Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Hakları Masası tarafından verilen ücretsiz danışmanlık hizmetleri sayesinde kredi dosya masrafı ücreti tahsil edilen 45 bin TL hak sahibi 50 vatandaşa törenle iade edildi. Törene katılan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kızının aldığı cep telefonunun bozuk çıkması üzerine Tüketici Hakları Masası’nın konuyla ilgilendiğini ve paranın tahsil edildiğini anlattı. 
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde 4 yıl önce kurulan Tüketici Hakları Masası verdiği ücretsiz danışmanlık hizmetiyle vatandaşın yüzünü güldürüyor. 4 yılda 20 binden fazla dosyanın çözüme kavuşmasını sağlayan Tüketici Hakları Masası’na, günde ortalama 300 vatandaş başvuru yapıyor. Bu hizmet sayesinde, sadece 2014 yılı içinde 480 vatandaş, bankaların kredi dosya masrafı adı altında aldığı ücretlerin karşılığı olarak yaklaşık 700 bin TL’yi icra yoluyla geri aldı. Bu hizmetlerin devamı olarak 45 bin TL tutarındaki kredi dosya masrafı ücreti düzenlenen törenle hak sahibi 50 vatandaşa iade edildi. 
 
Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında bir çalışmayla vatandaşa yardımcı olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Usta, “Bugün Türkiye’de tüketici hakları çok önemli bir hale gelmiştir. Gün geçmiyor ki, tüketicilerin mağdur edildiği bir haber okumayalım. Belediyelerin amacı vatandaşa hizmettir. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak vatandaşlarımıza her türlü hizmete vermeye çalışıyoruz. Biz ilçemizin sadece yolunu ya da sokağını yapmıyoruz. Elbette bunlar rutin çalışmalar olarak Belediyemizin önemli hizmetleridir. Ancak biz vatandaşımıza her alanda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Tüketici Hakları Masası sayesinde, vatandaşımızın haklarını koruyoruz. Sadece 2014 yılı içerisinde vatandaşlarımızın yaklaşık 700 bin TL’sinin çeşitli kuruluşlardan tahsil edilmesine yardımcı olduk. Tabi Gaziosmanpaşa gibi fakir vatandaşlarımızın yaşadığı bir ilçede bu çalışma çok büyük önem taşıyor. Bugün de 50 vatandaşımızın 45 bin TL tutarındaki parasını iade edeceğiz. Vatandaşlarımıza her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 
 
Başkan Usta, daha sonra kendi kızının mağdur olduğu bir ayıplı mal vakasının Tüketici Hakları Masası tarafından çözüme kavuşturulduğunu anlattı. Başkan Usta, şunları söyledi: 
“Benim kızım da, suya düştüğünde bozulmayacağı iddia edilen bir cep telefonu almıştı. Tabi telefon suya düştü ve bozuldu. Sağolsun Belediyemiz bünyesinde bulunan Tüketici Hakları Masası bu olayla da uğraşarak, cep telefonunun parasını geri aldı.” 
 
TÜKETİCİ HAKLARI MASASI’NA 2014 YILI İÇİNDE 28 BİN BAŞVURU YAPILDI
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulu Tüketici Hakları Birimi, tüketicilere karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olabilmek, onları bilinçlendirmek ve sorunlarına en kısa zamanda çözümler üretebilmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 
 
Tüketici Hakları Masası’na 2014 yılı içerisinde yapılan 28 bin başvurunun bugüne kadar 6 bini çözüme kavuşturuldu. İlgili servise çoğunlukla kredi dosya masrafı, kredi kartı üyelik bedeli, kapıdan satış ve mesafeli (internet, televizyon vs.) satış, ayıplı mal satışı, sözleşmeli ve taksitli satışlar, garanti kapsamında olan ürünler, hesap işletim ücreti, devre mülk tatil satışı gibi konularda günde yaklaşık 300 başvuru geliyor. Başvuran her vatandaşın ise özellikle kredi kullanımı nedeniyle 4 ayrı dosyası bulunuyor. 
 
4 yıl önce kurulan ve o günden bu yana yaklaşık 20 bin dosyanın çözülmesini sağlayan Tüketici Hakları Masası’na, bankalar tarafından alınan kredi dosya masrafı ve kredi kartı üyelik bedelinin geri verileceğinin açıklanmasından sonra başvuru sayısı daha da arttı. Tüketici Hakları Masası sadece 2014 yılı içerisinde 480 vatandaşın yaklaşık 700 bin TL’lik kredi dosya masrafı ücretini icra yoluyla tahsil etti. 
 
Tüketici Hakları Masası’nın yaptığı çalışmalar sonucu icrada bulunan 220 adet dosya ise tahsil edilmeyi bekliyor. Hakem Heyeti yoluyla çözüme kavuşturulamayan ve bu yüzden Tüketici Mahkemesi’ne giden 350 dosyanın takibi de sürüyor.  
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları Masası, verdiği hizmetler dolayısıyla geçtiğimiz Nisan ayında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Tüketici Ödülleri’ni almaya hak kazandı. Bünyesinde kurduğu Tüketici Hakları Birimi vasıtasıyla başarılı çalışmalara imza atan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bakanlığın verdiği “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un Uygulanmasında Başarılı Kuruluş Ödülü”nü kazanan ilk ilçe  belediyesi oldu. Tüketici Hakları Birimi, üç yıl üst üste İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın Tüketici Hakları Ödülü’nü de kazandı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153