banner171

GOP'ta Polis memurunu şehit eden sanığa İki Kez...

Polis memurunu şehit eden sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet

GOP'ta Polis memurunu şehit eden sanığa İki Kez...
Gaziosmanpaşa’da polis memuru Zekeriya Yurdakul’u şehit edip, 2 polisi yaraladığı öne sürülen DHKP-C’li Sultan Işıklı iki defa ağırlaştırılmış müebbet ve 44 sene 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Gaziosmanpaşa’da polis memuru Zekeriya Yurdakul’un şehit edilmesi ve iki polis memurunun yaralanması olayının faili olduğu idda edilmesiyle DHKP-C’li Sultan Işıklı’nın yargılandığı davada karar açıklandı.
İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş olan duruşmada tutuklu sanık Sultan Işıklı ve avukatları hazır bulundu. Herhangi bir olay çıkmaması için duruşma salonunda, adliye içerisi ve çevresinde yoğun emniyet önlemi alındı. Mahkeme heyetine 13 sayfalık yazılı savunma sunan Işıklı sözlü savunmasını da yaptı.
Sanık avukatlarından Özgür Yılmaz, Işıklı hakkında haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasını talep etti . Yılmaz, “Daha evvel sanığın yaşadığı hadiseler üzerinde öyle bir hiddet oluşturmuştur ki aksyon yapmayı düşünmüştür” diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Diğer avukatlar da sanığın tahliyesini talep etti . Son sözü sorulan sanık Işıklı “Mahkemeden hak beklemiyorum” diye belirtti .
Işıklı şehit polis memuru Zekeriya Yurdakul’u “nitelikli kasıtlı olarak insan öldürmek” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından iki defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Işıklı başka suçlardan da 44 sene 7 ay hapis müeyyidesi ile cezalandırıldı.
Duruşmaya girmek isteyen ve adliye içerisinde protesto gerçekleştirmekte olan 6 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sıhhat kontrolüne götürüldü.Sultan Işıklı’ya İki Kez Ağırlaştırılmış 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153