banner171

Gop'ta Yüzme Şenliği’nde Dereceye Giren Yüzücülere Madalyaları Verildi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Yüzme Şenliği’nde çocuk ve genç yüzücülerin yarışmaları heyecanlı anlara sahne oldu. Dereceye giren yüzücülere madalyaları ve plaketleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Gop'ta Yüzme Şenliği’nde Dereceye Giren Yüzücülere Madalyaları Verildi

Sağlıklı bir yaşam için çocukları spora teşvik etmeyi sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, 6-16 yaş arası çocukların katıldığı Yüzme Şenliği düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde yüzme eğitimi gören çocuklar, Yüzme Şenliği’nde hem öğrendiklerini sergiledi hem de kıyasıya yarıştı.

BİRİNCİLİK İÇİN KULAÇ ATTILAR

Kız grubu ve erkek grubun ayrı mücadelede ettiği yarışmada minik ve genç yüzücüler yaşlarına göre kategorilere ayrıldı. 5 kız grubu ve 5 erkek grubu olmak üzere 10 kategoride gerçekleştirilen müsabakalar heyecana sahne oldu. Yüzme şenliği, kız yüzücülerin karşılaşmalarıyla başladı. Oldukça çekişmeli geçen kız müsabakalarının ardından havuza giren erkekler de birincilik için kulaç attı. Aileler de müsabakaları izleyerek çocuklarına destek verdi. Yarışmaların ardından 10 kategoride dereceye giren 30 yüzücüye madalyaları ve plaketleri takdim edildi.

BAŞARILI YÜZÜCÜLER ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Birinci olan yarışmacılardan Arda Yılmaz, “6 senedir yüzüyorum. Denizde yüzdüm. Bu ilk yarışımdı. Hocalarımın katkısıyla birinci oldum. Günde 1 kilometre yüzüyorum. Hocalarımın da desteği var, onlar çok yüzdürdü” dedi. Yarışmada ikinci olan yüzücülerden Deniz Kağan Kırpat, “Genellikle 1 kilometre yüzüyorduk günlük. Antrenmanlar da zorlu geçiyordu. Hocalar çok çalıştırıyorlardı. Yoruluyorduk. Eve gidince sızıyorduk” diye konuştu. Dereceye giren kız yarışmacılardan Tuana Lokmacı ise, “3’üncü oldum. Beklemiyordum. Sonuncu olduğumu sanıyordum aslında ilk baktığımda kendime. Ama 3’üncü olmuşum. Durmadan hocaların dediklerini çalışmaya başladık ve öyle ilerledik” şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde çocukları eğiten antrenörlerden Oğuzhan Göktaş, “Açıldığımız günden beri yaklaşık 5 bin öğrenciye eğitim verdik. Devam ediyor eğitimlerimiz. Gaziosmanpaşa’da herkese yüzmeyi öğretmek istiyoruz. Kursa katılmayanları buraya davet ediyoruz. Yüzme şenliği düzenledik. Bugün de onun ödül töreni vardı. Aileleriyle birlikte onlar için de güzel bir anı oldu” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153