banner171

Güçlenen Türkiye'nin Ortadoğu'daki Rolü Gaziosmanpaşa'da Konuşuldu

Güçlenen Türkiye'nin Ortadoğu'daki Rolü Gaziosmanpaşa'da Konuşuldu

Güçlenen Türkiye'nin Ortadoğu'daki Rolü Gaziosmanpaşa'da Konuşuldu
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, "Güçlenen Türkiye'nin Ortadoğu'daki Rolü''nü konuşmak üzere, Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk'ün katılımıyla bir seminer düzenledi. Gaziosmanpaşalı vatandaşlar, gündeme dair merak edilen soruların cevabını bu seminerde buldu.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 'Güçlenen Türkiye'nin Ortadoğu'daki Rolü' isimli bir seminer düzenledi. Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk'ün katılımlarıyla gerçekleştirilen seminerde Ortadoğu-Türkiye ilişkisi ele alındı.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminerde, Gaziosmanpaşalı vatandaşlar konuyla ilgili merak ettiklerini Kemal Öztürk'e sorarak gündeme dair bilgi aldı.

"İSLAM BİRLİĞİ OLUŞURSA BİZİ DIŞ GÜÇLER YIKAMAZ"
İslam Medeniyeti'nin bir ve beraber olmasının Ortadoğu için önemine dikkat çeken Öztürk, "Mısır, Hicaz Bölgesi, İran ve İstanbul İslam Medeniyeti'nin önemli merkezleridir. Eğer bu 4 bölge bir ve beraber olursa bizi dış güçler yıkamaz. Ama eğer bu 4 bölgeden biri yıkılırsa İslam Medeniyeti çöker" dedi. Tarihte hep bu dengeyi bozmaya yönelik girişimlerde bulunulduğunu dile getiren Yazar, "Suudi Arabistan, ABD ve İsrail ile işbirliği yaparaK Mısır'ı düşürdü. Sonra bunu Irak, Lübnan ve Suriye takip etti. Bugün hala ülkeleri parçalayıp küçük devletler oluşturmaya çalışıyorlar. Neden? Çünkü daha kolay esir almak, yönetebilmek için. Fakat Türkiye buna bir "dur" dedi. ABD, Avrupa, NATO itirazın olmadığı bir sistem istiyor. Türkiye itiraz ettiği için Gezi Olayları, 17-25 Aralık, Mit Müsteşarına Operasyon ve son olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi oldu" dedi.

"BUGÜN ORTADOĞU'DA TÜRKİYE'YE KARŞI BİR SEVGİ SELİ OLUŞMUŞ DURUMDA"
Türkiye'nin ABD ve Avrupa'nın isteklerini yapmadığı için sıkıntı çektiğini fakat karşılığını da olumlu yönde halkın gönlüne girerek aldığını belirten Gazeteci, "Bugün Ortadoğu'da Türkiye'ye karşı bir sevgi seli oluşmuş durumda. Çünkü, Türkiye bir yere girdiğinde o bölgenin atmosferi değişiyor. Bugün Cerablus'a, El Bab'a, Afrin'e girdik. Türkiye'nin topraklarında tehdit oluşturan PKK-YPG'yi temizledik. Oradaki halkın gönlüne girdik. Saha hakimiyetimiz olduğu için de diplomaside de gücümüzü ispat ettik. Saygınlığımız, itibarımız her zamankinden daha güçlü durumda" dedi.

"İslam birliğinin kurulamamasının nedeni rejimlerdir" diyen Öztürk, "Biz insanların gönlüne bir şekilde girmeliyiz ki onlar da kendi rejimlerini değiştirsinler. Böylece birlik ve beraberliğimiz güçlenir. Zaten bizi bitiren dış güçler değil, bizi bitiren yine biziz" dedi. 

Gündeme dair merak edilen tüm konuların konuşulduğu seminer, plaket takdiminin ardından son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153