banner171

Halk ozanı Neşet Ertaş Gaziosmanpaşa'da anıldı

Halk ozanı Neşet Ertaş Gaziosmanpaşa'da anıldı

Halk ozanı Neşet Ertaş Gaziosmanpaşa'da anıldı

Gaziosmanpaşa’da “2022-2023 Neşet Ertaş Kültür Sanat Sezonu” Zara’nın sahne aldığı konserle açıldı. Vefatının 10. yılında merhum halk ozanı Neşet Ertaş, halk müziğinin güçlü sesi Zara’nın seslendirdiği unutulmaz türküleriyle anıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 2022-2023 Kültür Sanat Sezonu’nu, “Bozkırın Tezenesi” merhum halk ozanı Neşet Ertaş’a ithaf etti. Bu kapsamda düzenlenen “Neşet Ertaş Kültür-Sanat Sezonu” açılış programında, belediyenin sanat akademisinde yetiştirdiği bağlama öğrencileri ve çok sesli korosu, Ertaş’ın türkülerini seslendirdi. Ardından programda, halk müziği sanatçısı Zara sahne aldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konserde Zara, türkülerini her yaştan Gaziosmanpaşalı ile birlikte seslendirdi.

“ŞEHRİ SANATLA BULUŞTURMAZSAN, BÖYLE GÜZEL TOPLULUKLARI BİR ARAYA GETİRMEK MÜMKÜN OLMUYOR”

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “2022-2023’de de Gaziosmanpaşa’da kültür rüzgarı esmeye devam ediyor. 2014’den bu yana kültürün ve sanatın her dalında olmaya, Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimizi kültür ve sanatla sadece buluşturmaya değil, bizzat kültürü, sanatı yaşayan, anlatan ve o geleneği sürdüren bir yapıda yetiştirmeye gayret ediyoruz. Biraz önce bu amaçla sanat akademisi bünyesinde kendi gençlerimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle tamamen yerli ve milli sanatçılarımızı burada izlediniz. Ben hepsine ve hocalarına gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü sanatın bir yerinde olmazsan, şehri sanatla buluşturmazsan böyle güzel toplulukları bir araya getirmek mümkün olmuyor” dedi.

“NEŞET ERTAŞ, MİLLETİN KENDİ BENLİĞİNDEKİ DUYGULARI DİLE GETİREN BÜYÜK BİR SANATÇI”

Başkan Usta, “Türkiye’nin yerli ve milli sanatçılarından biri olan Neşet Ertaş’ı, 2022-2023 kültür yılına adını vererek, anmak istedik. İnsanlar kolay yetişmiyor. Sanatçılar hiç kolay yetişmiyor. Büyük bir Türk ozanı ve türküleriyle aslında Anadolu’nun ezgilerini, milletin kendi benliğindeki duyguları dile getiren büyük bir sanatçı. Bu bakımdan 2022-2023 kültür sanat yılını biz Neşet Ertaş’ın adını vererek, ilan ettik” diye konuştu. Program, Başkan Usta’nın, Zara’ya çiçek takdimi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2022, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153