banner171

Hasan Turan federasyona veda etti!

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, AK Parti’den İstanbul milletvekili seçildikten sonra federasyonda ki görevini devretti.

Hasan Turan federasyona veda etti!
 Altı yıldan bu yana Federasyon Başkanlığını yürüten Hasan Turan,görevini Mehmet Kuğu’ya devretti.

 Büyük kentlerdeki hemşehri örgütlenmeleri anlayışını mikro milliyetçilik çemberinin dışına taşıdıklarını dile getiren Hasan Turan; "Bir ayağı yerelde kalıp diğeri ile dünyaya uzanan, önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Giresun Federasyonu hemşehri örgütlenmeleri adına sorumlu ve etkili bir STK örnekliği vermiştir" dedi.

Görevi devralan arkadaşlarına da seslenen Turan; "Etkinlikleriyle daima ilklere imza atan,İstanbul gibi bir metropolde örneklik teşkil edip gündem oluşturan federasyonumuz, bir ilke daha imza atarak içerisinden bir de milletvekili çıkarmıştır. Bayrağı teslim alan arkadaşlarımızdan çıtayı daha da yukarıya çıkarmalarını bekliyoruz. Yeni bir yapılanma biçimi ile toplumumuzun saygın kanaat önderlerini de bünyesine alarak danışma kurulları oluşturan, sadece bölgemizin değil ülke ve dünya gündemiyle de yakından ilgilenip sorunlara çözüm önerileri sunan bir STK anlayışı geliştirilip, yine ilklere imza atılarak yeni yollar kat edilmelidir” dedi. 

1 Kasım seçimlerinde dayanışma örneği gösteren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Diyen Turan; “Giresunluların yoğun olduğu bazı sandıklarda kullanılan oyların geçtiğimiz seçimlere göre yüzde yüze yakın artış göstermesi bizleri gerçekten de çok duygulandırdı. Bütün ön yargı ve yaklaşımlardan uzak bu davranış toplumsal dayanışmamızın en güzel resmidir. Onların bu tutumu karşısında hazır ola geçer saygı ile eğilirim. Son olarak tüm kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyor, saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor helalliklerini diliyorum. Allah eksikliklerini göstermesin. Birliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı. 

 “Aranızdan ayrılmıyorum, ancak yeni, daha yoğun ve ağır sorumluluklar gerektiren bir hizmet alanına geçtiğim için belki sık sık beraber olamayacağız. Ancak bundan sonraki stratejilerimizi de buradan planlayacağımızı bilmenizi isterim. İki kişiyi bir araya getiremiyor dedikleri toplum 2 milyonu bir araya getirip koyduğu hedeflere tek tek ulaşmakta, kabuğunu kırmaktadır. Oluşturduğumuz bu sinerjiyi ve aldığımız sonucu, bizi izleyenler hayranlık ve gıpta ile takip ediyorlar. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmasın. Siz değerli kardeşlerimiz arkamızda durduğunuz sürece daha güçlü olur daha iyi hizmetler veririz. Bu güne kadar ihtiyaç sahibine kimliğini sormadık. Bundan sonra da sormayacağız. Çıktığımız yolda önce vatanımız ve aziz milletimize sonra da inanç ve kültür coğrafyamıza hizmet vermeyi Rabbim bizlere daim eylesin” dedi.


Giresun Federasyon, 3. Olağan Kongresi Eyüp Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Kongreye yoğun bir katılım sağlandı.  Kongreye İstanbul Milletvekili ve Federasyon Başkanı Hasan Turan, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk,Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av.Şahin Pirdal, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç  ve çok sayıda vatandaşlara katıldılar.


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153